KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Estetik ameliyatı sonrasında bakım

    Estetik operasyonların nasıl ve ne şekilde yapıldığı kadar bu operasyonlardan sonra geçirilen süreç de sonuçlar açısından büyük önem taşıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, estetik ameliyatları sonrası ne gibi bakımlar yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli hususları hakkında oldukça faydalı önerilerde bulundu.

    Ameliyat sonrası bakım ne kadar iyi ve dikkatli olursa ameliyatın başarısı da o kadar fazla olur. Operasyonlardan sonra herhangi bir komplikasyon oluşmaması ve sürecin konforlu bir şekilde ilerlemesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

    Estetik ameliyatların türüne göre iyileşme sürecinin değiştiği göz önünde bulundurulduğunda hem doktorlarla doğru iletişim kurmak hem de bilinçli hasta olmak büyük önem taşıyor.

    SOĞUK İLE GELEN RAHATLIK

    Estetik ameliyatlardan sonra yapılacak uygulamalar bölgeye göre farklılık gösterse de soğuk kompres uygulamaları pek çok operasyonda etkili oluyor.

    Yüz bölgesinde yapılan pek çok operasyonun yanı sıra meme estetiği sonrasında da tercih edilen soğuk uygulamalar ile ödem oluşumu azaltılıyor. Özellikle burun estetiğinin ardından uygulanan soğuk kompres, göz altında ve yüzde oluşacak şişlik ve morarmaların azalmasına yardımcı oluyor.

    Soğuğun ödemi ve ağrıyı azaltmaya, enfeksiyon oluşumunu engellemeye ve morlukların ilerlemesini veya oluşumunu engellemeye yönelik etkilerinden dolayı ameliyat sonrası en önemli tedavi metotlarının başında gelmektedir.

    DİKİŞ BÖLGESİNİ KORUMA

    Günümüzde bir çok operasyon dikiş aşınımına gerek olmadan içeriden yapılan dikişlerle sonlandırılıyor ve özel plasterlerle kapatılıyor. Doktorunuzun önereceği şekilde dikiş bölgelerinin bakımı ve ameliyat bölgelerinin kremlemesi sağlanmalıdır.

    Ben skar oluşumunu azaltmak için yüz hariç diğer bölgelerde bu özel plasterleri 4 hafta çıkarmadan tutuyorum. Hastalarım bu plasterlele duş alıp kişisel bakımlarını yapabiliyorlar.

    ŞEKİLLENDİRİCİ APARATLARA ÖNEM VERİN

    Karın germe, bacak germe, meme estetiği sonrasında uygun korse ve sütyen kullanımı ile bölgenin daha düzgün şekillenmesi sağlanmalı, liposuction ameliyatı olan kişilerin de operasyondan sonra mutlaka antitromboz çorabı kullanmalıdır. Bu tür korse ve çorapların kullanımına doktor onay verene kadar da devam edilmelidir.

    GÜNEŞTEN KORUNUN

    Güneş sağlıkla doğrudan ilişkisi olan bir kaynak olsa da ameliyatlı bölgeye gelen güneş ışınları ciltte renk ve ton farklılıklarına neden olabileceği için yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanılması ve ameliyatlı bölgenin güneş ışınlarından olabildiğince uzak tutulması iyileşme sonrası görünüm için oldukça önemli.

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz
    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

    www.drburakturkyilmaz.com
    Facebook: @drturkyilmaz
    Instagram: @drturkyilmaz
    YouTube - Op. Dr. Burak Türkyılmaz

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler