KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Evde cips yapalım, sağlıkla atıştıralım!

    Cipsin çok lezzetli bir atıştırmalık olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bu atıştırmalık aynı zamanda çok da tehlikeli. İşlenmiş olması, fazla yağlı ve kalorili olması onu tehlikeli yapıyor. Yine de en ufak sinema buluşmalarımızda 1 paket almadan yapamıyoruz. Belki de 2 ya da 3 paket… En iyisi, cipsi tercih etmemek ama belli ki bu çok kolay değil. O zaman cipsin daha sağlıklı versiyonlarını atıştırmak en iyisi.

    Hayır, bunlar piyasada satılan sözde az yağlı, fırınlanmış, masum cipsler değil. Evde kendi cipsimizi yapmaktan bahsediyorum. Evet, bu mümkün. Hem de çok kolay. Patates varsa hemen başlayalım!

    Malzemeler

    2 büyük boy patates

    4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı (Zeytinyağı da tercih edebilirsin.)

    Karabiber

    Pul biber

    Tuz

    Yapılışı

    2

    Patates cipsi için en önemli nokta patatesleri ince doğrayabilmektir. Önce patateslerin kabuklarını soy. Daha sonra keskin bir bıçak yardımıyla ipince doğra. Eğer zor geliyorsa rendenin büyük tarafından yardım alabilirsin. Halka şeklinde dilimlediğin patatesleri bir süre tuzlu suda beklet. Böylece nişastasını salacaktır. Bu arada fırın kabının yüzeyini yağla veya yağlı pişirme kağıdı ser. Patatesleri sudan çıkarıp kağıt havluda süz ve yağladığın fırın kabına diz. Üstüne baharatları serp ve 200 derece ısıtılmış fırına ver. İyice kızardıklarında fırından alabilirsin. Sonra da keyifli bir film izlerken sağlıkla atıştırabilirsin.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler