KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Evde yapabileceğiniz bacak egzersizi

    Spor ve sağlıklı yaşam eğitmeni Mert Levent Kibar'dan bacak egzersizi

    Tabureye oturulur, ayaklar yere sabitlenir, bacaklar omuz genişliğinde açılır. Diz parmak uçlarını geçmeyecek şekilde yavaşça yukarı kalkılır, tekrar yavaşça oturulur. Daha sonra kalça tabureye çok hafif bir şekilde değdirilerek bu hareket tekrarlanır. En sonunda artık tabureye hiç değmeden bu hareket yapılmaya devam edilir. Burada bacaklar çalışırken, kalça grubu da çalışır.

    Bu harekete bar yardımıyla ağırlık da eklenebilir. Bar sırta alınır, bacaklar omuz genişliğinde açılır, 90 derecelik açıyla aşağı inilir ve kalkılır.

    Bir başka harekette tek ayak stepboarda konur, adım öndeyken vücut yavaşça ve sabit bir şekilde aşağı doğru bırakılır, ardından yukarı doğru kalkılır. Burada bacağın arka kısmı ve kalça kısmı çalışır. Bunu tabureyi bir yere sabitledikten sonra, aynı şekilde yapabilirsiniz.

    Pilates bandını bir yere sabitlemek gerekir. Sabitlemeden önce düğüm atılıp, bacaktan geçirilir. Daha sonra ayak ileriye ve geriye doğru götürülür. Burada dikkat edilmesi gereken, bacağı geriye doğru çok fazla alıp, bele fazla yük bindirmemektir. Bu şekilde kalçayı ve ayakları çalıştırabilirsiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler