YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Evde yapılan yoğurt neden tutmaz?

    Doğal besinlere yöneldiğimiz son zamanlarda yiyecekleri satın almak yerine kendisi yapmak isteyenlerin sayısı da artmaya başladı.

    Marketlerde satılan ürünleri sağlıksız olduğu gerekçesiyle almayıp evinde veya kendi ortamında hazırlamaya çalışanlar bunun için en sağlıklı bilgileri de öğrenmeye çalışıyor.

    Özellikle ailesine, çocuklarına sağlıklı besinler hazırlamaya çalışan kadınların en çok denediği ama çoğunda da kıvamında sorun yaşadığı ürünlerin başında yoğurt geliyor.

    Çünkü evde hazırlanan yoğurtların genelde tutmadığı, sulu olduğu şeklinde serzenişler duyarız. Biz de evinizde katkı maddeleri olmadan doğal ve kıvamlı yoğurt yapmanın püf noktalarını anlatacağız;

    Evde yapılan yoğurt neden sulu olur?

    Yoğurt mayalamakta kullanacağınız süt hazır yani pastörize edilmiş ise yoğurt tutmaz.

    Maya için kullanacağınız yoğurt hazır yoğurt ise yoğurt sulu olur. Yoğurt yaparken, kesinlikle köy yoğurdu kullanmaya dikkat etmeli, eğer bulamıyorsanız süzme yoğurt kullanmalısınız.

    Sütü kaynattıktan sonra mayalamak için ılımasını bekleyin. Ancak sütü çok fazla soğutursanız yapmış olduğunuz yoğurt yine tutmaz.

    Sütü mayaladığınız tencerenin ağzının hava almayacak şekilde iyice kapatılması ardından da tencerenin sarılması gerekir. Yoğurt yaptığınız kabı sıkı bir şekil de sarmazsanız yoğurdunuz sulu olur.

    Hasta ve antibiyotik kullandırılan bir inekten sağılan süt ile yoğurt mayalamayın.

    Gebe inekten sağılan sütle yoğurt mayalamayın tutmaz.

    Evde doğal yoğurt nasıl yapılır?

    Gerekli malzemeler

    1 litre inek sütü,

    1 yemek kaşığı organik ya da süzme yoğurt,

    1 çay kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz.

    Hazırlanışı

    Doğal inek sütü kaynatılır ve kaynadıktan sonra ılımaya bırakılır. Çok az ılınması yeterli sütü aşırı soğutmayalım. Ardından bir yemek kaşığı yoğurt her hangi orta boy bir kaseye alınarak şeker ve tuz ilave edilir. Güzelce karıştırılır ve ardından ılık sütten bir miktar yoğurt şeker tuz karışımına eklenerek güzelce karıştırılır. Karışıp sıvılaşan kıvam süte geri eklenir ve süt ile de iyice karıştırılır.

    Ardından tencerenin üzeri kapatılır ve tencerenin her yeri bir bez ile iyice sarılır. Sarılan tencere 3-4 saat kadar bekletilir ardından açılıp olup olmadığına bakılır herhangi bir problem yok ise tencere tekrar sarılarak buz dolabına kaldırılır. Bir gün dinlendirildikten sonra ertesi gün ev yapımı doğal ve sağlıklı yoğurdunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.

    Tüm uğraşlarınıza rağmen yoğurdunuz yine de tutmadıysa bir önerimiz daha var;

    Geniş bir kaba sıcak su koyup içerisine mayalanmamış sütün bulunduğu tencereyi koyalım. Bir kaç saat beklettikten sonra buz dolabın da 4-5 saat dinlendirelim ve yoğurdumuz hazır.

    Bu şekilde de yoğurdunuz istediğiniz gibi mayalanmamış ise yine de sütü israf etmeyin, çökelek yapın. Mayalanmamış yoğurt tenceresini ocağa koyun ve tahta kaşıkla karıştırın. Bir süre daha bu şekilde kaynatın. Sonra temiz bir tülbent ile süzün.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler