KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Evden ve kıyafetlerden çamaşır suyu kokusu nasıl çıkar?

    Çamaşır suyu, çoğu kadının kokusu rahatsız etse de, ev işlerinde ve temizliğinde kullandığı bir temizlik malzemesidir. Pek çok bakteriye karşı öldürücü etkisi nedeniyle derinlemesine temizlik yaptığı için tercih edilen çamaşır suyunun en büyük kusuru ise kendine has keskin kokusudur.

    Öyle ki, evin bir bölümünde kullansanız bile, o koku tüm evi sarar ve uzun süre de çıkmaz. Çamaşır suyunun eve, kıyafetlere veya elimize sinen kokusunu gidermek için doğal ve kolay yöntemler vardır.

    Evdeki çamaşır suyu kokusu nasıl çıkar?

    Temizlikten sonra evinizde çamaşır suyu kokusu kaldıysa 2 şekilde bunu yok edebilirsiniz. Bunlardan ilki bir tencereye bir miktar su koyarak içerisine 4-5 kaşık elma sirkesi koyarak kaynatın.

    Kaynamaya başlayınca buhar çıkarak koku dağılacaktır. Diğer bir yöntem ise sirke kokusu sevmeyenlere. Yine tencereye biraz su koyarak içine çamaşırlarda kullandığınız yumuşatıcıdan ekleyin ve kaynatın. Yumuşatıcının hoş kokusu çamaşır suyu kokusunu yok edecektir.

    Koku çamaşırlardan nasıl çıkar?

    Özellikle beyaz çamaşırlarda çamaşır suyunu sık sık tercih ederiz. Ancak kokusunu uzun süre yok edemeyiz. Öncelikle bu çamaşırları evin içinde değil açık havada balkonda kurutun. Eğer hala koku varsa, bir şişenin içerisine yumuşatıcı veya parfüm koyarak kıyafetlere koku verebilirsiniz.

    Bu yöntem yerine çamaşırlarınızı yıkama esnasında deterjan koyduğunuz bölüme 1 çay bardağı sirke veya bir yemek kaşığı karbonat koyarak kokuyu en başından engelleyebilirsiniz.

    Elimizdeki koku nasıl çıkar?

    Öncelikle çamaşır suyu kullanmadan önce plastik eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Böylece koku giderme derdi olmamakla birlikte çamaşır suyunun içerisinde bulunan kimyasal maddelerde elleninize zarar vermez. Fakat eldiven kullanmamış iseniz kokuyu doğal yöntemlerle evinizde ki malzemeleri kullanarak giderebilirsiniz.

    İlk olarak en çok kullanılan yöntem 1 e 1 oranında elma sirkesi ve suyu karıştırarak bir sünger yardımıyla ellerinize sürmeniz. Sünger yerine banyo lifi de kullanabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kabuğu ile tırnaklardan başlayarak elleri 15-20 dakika iyice ovmaktır. Bu yöntemlerden dilediğinizi kullanarak ellerinizdeki çamaşır suyu kokusunun geçtiğini göreceksiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler