HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatsa’ya 10 bin kişilik cami

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, ilçeye yapılacak olan 10 bin kişilik caminin projesinin devam ettiğini söyledi.Gün geçtikçe artan Fatsa’daki nüfusun taleplerini karşılamak için büyük bir camiyi Fatsa’da yapacaklarını söyleyen Müftü Hüseyin Can, “Yapılacak olan camimiz merkezi bir cami olacak.

Fatsa’ya 10 bin kişilik cami

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, ilçeye yapılacak olan 10 bin kişilik caminin projesinin devam ettiğini söyledi.
Gün geçtikçe artan Fatsa’daki nüfusun taleplerini karşılamak için büyük bir camiyi Fatsa’da yapacaklarını söyleyen Müftü Hüseyin Can, “Yapılacak olan camimiz merkezi bir cami olacak. Şehrin tam orta noktasında olacak. Fatsa’nın cemaati çok ve gerçekten camilerimiz dolup taşıyor. Bu anlamda bir çalışma yaptık ve merkez bir camiyi ilçeye kazandıracağız” dedi.

Okul öncesi kuran kurslarına önem veriyoruz
Okul öncesi eğitimde, 4-6 yaş grubu çocukların eğitimlerini daha iyi verebilme adına büyük bir kurs binası yaptıklarını söyleyen Müftü Can, “Kurs binamızı tamamlamak üzereyiz. Biz Fatsa ‘da 4-6 yaş grubu öğrencilere değerler eğitimi programı vermeye 2014-2015 eğitim-öğretim yılında başladık. Ordu’da ilk defa burada gerçekleştirdik biz bu programı. Fatsa Müftülüğü olarak Türkiye’de de çok yaygın değil. Belki bizim gibi birkaç müftülük gerçekleştirmiştir. O yıllarda 120 öğrencimiz vardı. Burada Havva Hatun‘da ve Mevlana Camisi’nde başladık. 2016-2017 yılında öğrenci sayımız çok yukarılarda bir rakamı buldu. Gün geçtikçe artan talep sonrası müftülüğümüze ait bir arsada Kur’an kursları için bina yapma kararı aldık. Kısa bir zaman içinde bitecek ve yeni dönemde hizmete açılacak” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler