SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 2 - 2 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftası dev bir mücadeleye sahne oldu. Kadıköy'de karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Trabzonspor'un kapışmasında kazanan çıkmadı. 4 golün atıldığı müthiş mücadele 2-2 sona erdi. Trabzonspor'un Burak Yılmaz ve Olcay Şahan'ın ayağından bulduğu gollere Fenerbahçe, Alper Potuk ve Valbuena ile karşılık verdi ve taraflar 1'er puanla sahadan ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de 2. haftanın en önemli mücadelesi Kadıköy'de oynandı. Fenerbahçe ile Trabzonspor'un karşı karşıya geldiği mücadelede kazanan çıkmadı ve mücadele 2-2 sona erdi.

Çekişmeli mücadelede Burak Yılmaz, 5. dakikada Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe bu gole, 45. dakikada Alper Potuk ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda Trabzonspor, 56. dakikada Olcay Şahan'ın klas golüyle 2-1 öne geçti. Kalan sürede baskılı oynayan Fenerbahçe, 83. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Valbuena, skoru 2-2'ye getirdi ve mücadele bu skorla sona erdi.

Fenerbahçe, bu sonuçla ligin 2. haftasında da kazanamadı ve 2 puanda kaldı. Trabzonspor ile puanını 4'e yükseltti.

Stat: Ülker
Hakemler: Ali Palabıyık, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Olguncan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Neustaedter (Dk. 62 Roberto Soldado), Skrtel, İsmail Köybaşı, De Souza, Mehmet Topal, Dirar (Dk. 76 Aatif Chahechouhe), Alper Potuk, Valbuena, Van Persie (Dk. 46 Giuliano)
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mas, Okay Yokuşlu, Kucka, Bero (Dk. 87 Theo Bongonda), Yusuf Yazıcı (Dk. 63 Ogenyi Onazi), Olcay Şahan, Burak Yılmaz (Dk. 20 N'Doye)
Goller: Dk. 5 Burak Yılmaz, Dk. 56 Olcay Şahan) (Trabzonspor), Dk. 44 Alper Potuk, Dk. 84 Valbuena (pen) (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 11 Olcay Şahan, Dk. 52 Yusuf Yazıcı, Dk. 85 Matus Bero, Dk. 86 Emmanuel Mas (Trabzonspor), Dk. 50 Alper Potuk, Dk. 62. Josef de Souza (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Trabzonspor golü buldu. Pereira'nın sağ taraftan kullandığı uzun taç atışında savunmada Skrtel'in kafayla uzaklaştırdığı topu, Kucka ceza sahasına doldurdu. Savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz, yerden seken topa ayak koydu ve meşin yuvarlağı kaleci Volkan Demirel'in sağından filelerle buluşturdu: 0-1
30. dakikada Fenerbahçe beraberlik golüne yaklaştı. Trabzonspor'un savunmada yaptığı pas hatası sonrasında topu kapan Isla, Valbuena'ya pasını verdi. Ceza sahasında kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kalan Valbuena, sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Ayaklarıyla topu önleyen Onur, gole izin vermedi.
44. dakikada sarı-lacivertliler beraberlik golünü buldu. Sol kanatta topla buluşan Alper Potuk, iki rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girdi, sol çaprazdan yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak köşeden filelerle buluştu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarı

56. Neustadter'in çıkarken kaptırdığı top sonrası Yusuf Yazıcı solda boş kalan Olcay'ı gördü. Olcay ceza sahası dışından çok sert vurdu, top kaleci Volkan'ın kapattığı köşeden ağlarla buluştu: 1-2
68. Fenerbahçe Valbuena'yla rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Onun ortasında ceza sahası içinde çok iyi yükselen Skrtel'ın kafa vuruşunda top direğin hemen üzerinden auta çıktı.
81. Fenerbahçe savunma güvenliğini tamamen elden bıraktı ve tüm hatlarıyla Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı. İsmail'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Soldado arkaya aşırdı hiçbir Fenerbahçeli bu topa dokunamadı.
84. Alper'in soldan ortaladığı top savunmadan sekti. Sağ kanatta topu alan Aatıf'ın ortasında Kucka topa eliyle müdahale edince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Valbuena, kalecinin sağına sert vurdu. Onur'un müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 2-2
86. Fenerbahçe sol taç çizgisi önünden serbest vuruş kullandı. Valbuena'nın ortasında Skrtel ön direkte bomboş kafayı vuru ancak çerçeveyi tutturamadı. Aut...
90. enerbahçe çok net fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan Valbuena'nın yaptığı nefis ortaya kale önünde Soldado bomboş durumda kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor karşısında yeni transferler Giuliano Victor de Paula ve Roberto Soldado'yu yedek kulübesinde oturttu.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada teknik direktör Kocaman, geçen hafta takıma katılan Giuliano ve Soldado'ya ilk 11'de şans tanımadı.

Süper Lig'in ilk haftasındaki Göztepe maçının ilk 11'ini Trabzonspor karşısında da sahaya süren Kocaman, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya deplasmanında Vardar'a 2-0 kaybedilen müsabakanın kadrosuna göre ise 5 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Carlos Kameni, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım ve Ahmethan Köse'nin yerine ilk 11'de Volkan Demirel, Roman Neustaedter, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı ve Robin van Persie'yi oynattı.

Fenerbahçe'de kaleyi Volkan korurken, savunma dörtlüsü Isla, Neustaedter, Skrtel ve İsmail Köybaşı'dan oluştu. Savunmanın önünde De Souza, Mehmet Topal ikilisini görevlendiren Kocaman, kanatlarda Dirar ve Valbuena'ya şans verdi. Forvet arkasında Alper Potuk oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı.

Aykut Kocaman, 21 kişilik maç kadrosuna ise 20 ismi dahil etti. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde Kameni, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Giuliano, Ahmethan Köse, Muhammed Samed Karakoç, Oğuz Kaan Güçtekin, Aatıf Chahechouhe ve Soldado oturdu.

Volkan Demirel bir maç sonra

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, bir maç sonra ilk 11'deki formasını geri aldı.

Geçen hafta ligde Göztepe maçında yediği gollerle eleştirilen Volkan, hafta içi Vardar maçında formasını Kameni'ye kaptırmıştı.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı, Kameni'den formayı geri alarak bir maç sonra Trabzonspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Van Persie iyileşti

Vardar maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Van Persie, Trabzonspor maçına yetişti.

Adalesinde ağrılar bulunan ve bu yüzden Makedonya'ya götürülmeyen Hollandalı futbolcu, Kadıköy'de sahaya ilk 11'de çıktı.

Öte yandan, sakatlıkları devam eden Jose Fernandao ve Mehmet Ekici'nin yanı sıra Salih Uçan da kadroya giremedi.

Kadıköy'de özel konuklar

Fenerbahçe-Trabzonspor maçını, Gençlik ve Spor Bakanlığının davetlisi olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Binbaşı Ümit Çelik'in çocukları da izledi.

PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Binbaşı Çelik'in çocukları Nazlı Hilal Çelik ve Yiğit Göktürk Çelik, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

Öte yandan taraftarlar, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü üyeleriyle sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ü de unutmadı. Tribünde Eren Bülbül ve Türk bayrağının yer aldığı pankartta, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. İyi ki varsın Eren" yazdı.

Taraftarlar da "İyi ki varsın Eren" tezahüratları yaptı.

Tribünler doldu

Fenerbahçe taraftarı, Trabzonspor maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

Tribünlerin tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, sezona iyi başlayamayan takımlarına maçtan önce büyük bir destek verdi.

Lucescu maçı izledi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmayı tribünden izledi.

Lucescu, yardımcısı Tayfur Havutçu ile protokol tribününden müsabakayı takip etti.

Trabzonspor'da 2 değişiklik

Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Trabzonspor, kadrosunda iki değişiklikle sahaya çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligde son oynanan ve 2-1 kazanılan Atiker Konyaspor maçının ilk 11'inde görev verdiği isimlerden kaleci Esteban ile Bongonda'yı bu kez yedek soyundurmayı tercih etti.

Yanal, Fenerbahçe karşısında bu oyuncuların yerine Onur Kıvrak ile Matus Bero'ya başlangıç kadrosunda yer verdi.

Trabzonspor, Fenerbahçe karşılaşmasına, Onur Kıvrak, Uğur Demirok, Durica, Mas, Pereira, Okay Yokuşlu, Kucka, Yusuf Yazıcı, Bero, Olcay Şahan ve Burak Yılmaz 11'i ile çıktı.

Onur cezasını doldurdu

Geride kalan sezonun 33. haftasında Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynanan maçın ardından soyunma odası koridorlarında rakip kulübün idarecisine yönelik yaptığı hareket nedeniyle 2 maç ceza alan Onur Recep Kıvrak'ın sahalara dönüşü yine Ülker Stadı'nda oldu.

Fenerbahce maçı sonrası aldığı 2 maçlık ceza nedeniyle geçen sezonun son haftasındaki Bursaspor ve bu sezonun ilk haftasındaki Atiker Konyaspor maçlarında forma giyemeyen Onur, sarı-lacivertli ekibe karşı oynanan müsabakada formasına kavuştu.

Trabzonspor'da 2 eksik

Bordo-mavili ekip, sakatlıkları bulunan 2 oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıktı.

Trabzonspor'da tedavileri devam eden Castillo ile Medjani, kadroda yer alamadı.

Taraftarından yoksun

Trabzonspor, zorlu Fenerbahçe deplasmanında taraftar desteğinden yoksun kaldı.

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda her iki kulübün de mutabakatıyla stada deplasman seyircisi alınmaması kararlaştırıldı ve bordo-mavili futbolseverler tribünlerden müsabakayı takip edemedi.

Burak Yılmaz'a ıslık

Fenerbahçe taraftarları, Trabzonsporlu futbolcu Burak Yılmaz'a tepki gösterdi.

Maç öncesi Trabzonspor takımının ısındığı sırada sarı-lacivertli taraftarlar, Burak Yılmaz'ı önce ıslıkladı, ardından ise oyuncu aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler