SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe - Medipol Başakşehir maçında kesintiye uğrayan VAR sistemi için TFF'den açıklama!

Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan maçta yaşanan VAR arızasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Federasyon'dan yapılan açıklamada yaşanan arızanın, VAR teçhizatına enerji veren kesintisiz güç kaynağında meydana gelen problemden kaynaklandığı belirtildi.

Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan maçta yaşanan VAR arızasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Federasyon'dan yapılan açıklamada yaşanan arızanın, VAR teçhizatına enerji veren kesintisiz güç kaynağında meydana gelen problemden kaynaklandığı belirtildi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir müsabakasında Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili bir kesinti yaşanmıştır.

Söz konusu müsabakada; stadyum dışında bulunan naklen yayın araç alanındaki VAR teçhizatına enerji veren kesintisiz güç kaynağında yaşanan arıza, kamera görüntülerinin aktarımını yapan medya taşıma cihazının kapanmasına neden olmuş, cihazın yeniden aktif hale gelmesi için gereken süre nedeniyle 5 dakika 40 saniye boyunca VAR sistemi devre dışı kalmıştır.

Konuyla ilgili çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu"

YUSUF NAMOĞLU: MAÇIN TEKRARI SÖZ KONUSU DEĞİL

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, NTV canlı yayınına bağlanıp Fenerbahçe - Başakşehir maçında bozulan VAR sistemi hakkında konuştu. Namoğlu, bu tarz olayların sadece Türkiye'de olmadığını belirtirken maçın tekrarı gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Yusuf Namoğlu'nun VAR hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde;

''TEKNOLOJİK TEKNİK AKSAMA OLABİLİYOR''

Almanya'da geçen sene 4 kez olmuş bu durum. İtalya'da 3 kez olmuş, bu sene yine oldu. Almanya'dan merkezden, İtalya'da ise arabadan yapılıyor. Bizim sistemimiz Almanya'yla aynı. Her iki ülkede de merkezden yönetiliyor. İspanya'da 1, Fransa'da da 2 kez olmuş. Teknolojik teknik aksamalar meydana gelebiliyor. Sadece bizde değil her yerde olabiliyor.

''KURALI DEĞİŞTİREMEZSİN''

VAR protokolü imzalanıyor. Sadece bizde değil hiçbir yerde değiştiremezsiniz kuralı. VAR, devre dışında kalırsa hakem yönetebilir. VAR'daki teknik aksaklıklar maçın tekrarını gerektirmiyor.

''KARARI SADECE HAKEM VERİR''

Bu VAR sistemini daha herkes anlayamadı. Protokolü okumadıkları için bir takım yorumlarda hatalar yapabiliyoruz. Protokolü iyi bilmek gerekiyor. Kararı sadece hakem verir. VAR hakemi ona yardımcıdır. Maçın hakemi ister verir, ister vermez. Tek kararı hakem verir.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler