HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fethullah Gülen'in kod adı ortaya çıktı!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için 1983 yılında “Kaptan” kod isminin kullanıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren “Yurtta Sulh Konseyi”nin İstanbul yapılanmasına ilişkin hazırlanan “ana darbe” iddianamesinde, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen için 1983 yılında “Kaptan” kod isminin kullanıldığı belirtildi.

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması içerisinde yer alan emekli Hava Yarbay Gürol Doğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan ifadesinde, 1983 yılında Hava Harp Okulu’nda öğrenim gördüğü sırada, Gülen’den bahsedilirken “Kaptan” kod isminin kullanıldığını söyledi. Doğan, iddianamede de yer alan ifadesinde şunları kaydetti:

“2006 yılında emekli olmaya yakın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bahçesinde Selçuk Başyiğit ile yaptığım bir sohbette bana ‘Cemaat olarak Silahlı Kuvvetler’de tümgeneral seviyesine gelindi. Kaptan emir verdiğinde aynı anda havaya kalkacak birçok F16’mız var’ dedi.”

Doğan, 1982 yılında Hava Harp Okulu’na kayıt olduğunu, 3. veya 4. sınıftayken İstanbul’da Şaban Umut, Hakan Evrim, Aydın Gündüz, Uğur Buldu’nun da içerisinde olduğu grubun sohbet toplantısına katıldığını, burada Gülen’in konuşmasında, “Bizim işimiz çok uzun soluklu bir iş, acele etmeyin ve kendinizi belli etmeyin. Askeriyede, maarifte, emniyette, yargıda ve bunların en etkin yerlerinde yerimizi alacağız. En az 20-30 sene sonra harekete geçtiğimizde kimsenin yapacak bir şeyi kalmayacak zaten” dediğini anlattı.

30 YIL SONRA O KOMUTAN

Doğan’ın 1985-86’da Gülen’in sohbet toplantısına katıldığını söylediği Hakan Evrim, 30 yıl sonra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın, 15 Temmuz darbe gecesi yaşananlarla ilgili ifadesinde “Beni Fethullah Gülen ile görüştürmek istedi” dediği Akıncı Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim çıktı. (Habertürk)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler