SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Divan Kurulu'nda şok: "Yayını keselim"

Galatasaray Kulübü Aralık Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda sert tartışmalar yaşandı. Dursun Özbek'in Fatih Altaylı'nın kendisine yönelik eleştirilerin olduğu bir videoyu yayınlamak istemesi salonda kriz yarattı. Dursun Özbek ayrıca Florya Metin Oktay Tesisleri'nin taşınması için Kemerburgaz'da inşa edilmesi planlanan yeni yerin izinlerinin alındığını da duyurdu.

Türk Telekom Stadı içinde yer alan Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen aralık ayı olağan divan kurulu toplantısının ilk bölümünde gündem dışı söz alan Dursun Özbek, Kemerburgaz'da inşa edilmesi planlanan yeni tesisle ilgili üyelere önemli bilgiler aktardı.

Florya Metin Oktay Tesisleri arazisi için, gelir elde etme amaçlı olarak Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yapılan çalışmaları hatırlatan Özbek, yeni tesisin Kemerburgaz'a yapılması amacıyla sürdürülen çalışmalarda sona gelinerek, gerekli tüm izinlerin alındığını aktardı.

Özbek, Kemerburgaz'da yaklaşık 140 dönüm bir arsanın kulübe kazandırılması için çalışma içinde olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Orman içinde, 6 nizami sahası, kapalı salonları, yerleşkesi, altyapıya hizmet edecek bölümleri olan bir kompleks planladık. Uzun süredir çalıma içindeydik. Çalışmalar neticelendi. Gerek Milli Savunma Bakanlığı, gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, gerekse de Maliye Bakanlığından gerekli izinleri aldık. Sonrasında 49 yıllığına üst kullanım hakkı için Başbakanlık izni gerekiyordu. Dün Sayın Başbakan ile bir araya geldim ve bu oluru da aldım. Kemerburgaz'da yapılacak tesislerin, Galatasaray'a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bize desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, ilgili bakanlıklara ve çalışanlarına özel bir teşekkür gönderiyorum."

"KEMERBURGAZ TESİSLERİNİN PROJESİ HAZIR"
Kemerburgaz'a inşa edilecek tesisin resimlerini sinevizyonda izleten Başkan Özbek, "Projesi hazır. Bir spor kompleksi olarak buranın imar ve inşasını Emlak Konuk Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı yapacak. İvedilikle buraya taşınmamız için de tüm Galatasaraylıların destek vermesini istiyorum. Çünkü beraber yaptığımız işler, başarılar çok daha görkemli oluyor" dedi.

Türk Telekom Stadı'nın yanına yapılacak spor salonu için gerekli ruhsatı, Sarıyer Belediye Başkanı Eyüp Genç'in bizzat getirdiğini anlatan Özbek, Galatasaray Müzesi'nin stada taşınması çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladıklarını ve ocak ayı içinde bir açılış planladıklarını söyledi.

SALON KARIŞTI: "YAYINI KESELİM"
Dursun Özbek, sarı-kırmızılı eski yönetici Fatih Altaylı'ya, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

İlk olarak, ligde son oynanan Teleset Mobilya Akhisarspor maçı sonrası yaşanan olayları hatırlatan Özbek, "İlk yarı iyi onyamadık, sonrasında ise 4-2 maçı aldık. Bunun sevincini yaşamak varken, maç sonunda protesto edildik. Protesto ile kalınmadı, bulunduğum mekana yönelik, söylenenleri bir tarafa koyuyorum, fiziki olarak bozuk para gibi şeyler atıldı. Bir arkadaşımın da kafası yarıldı. Bize ne oluyor Allah aşkına? Biz beraberce sevinemeyecek miyiz?" derken, ardından, Fatih Altaylı'nın kendisi ve yönetimiyle ilgili sert ifadeler kullandığı programdan bir bölümü katılımcılara izletti.

Bu esnada bazı üyeler sözleri nedeniyle Altaylı'ya, bazı üyeler ise görüntünün yayınlanması nedeniyle yönetime tepki gösterdi.
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın, sonlandırılmasını istemesine karşın, başkan Özbek yayının izlenmesi konusunda ısrarcı oldu.

Yayının izlenmesi sonrası, "Değerli Galatasaraylılar, biz bu duruma geldik." ifadelerini kullanan başkan Özbek, "Galatasaray Başkanı ve yönetimi, genel kurul tarafından seçilir. Herkes genel kurula saygı duyacak. Galatasaray'a duyduğun saygıyı, başkanına göstermek zorundasın. Niye Galatasaray'ı başkanı vasıtasıyla yaralıyor, tartışılır duruma getiriyoruz" diye konuştu.

"KENDİMİZİ YEMEYE DEVAM EDİYORUZ"
Söz konusu sert sözlerin Galatasaray Kulübü'nde ikinci başkanlık yapmış birisi tarafından sarf edildiğine dikkati çeken Özbek, "O zaman taraftarı da tutamazsın. Eğer kulübe hizmet etmiş birisi bunları söylüyorsa, taraftar az bile yapıyor. Ben hiçbir zaman taraftarıma kızmıyorum. Beni protesto ettikleri için tenkit etmiyorum. Haklı gerekçeleri olabilir, memnun kalmamışlardır. Ama geldiğimiz noktada biz kendi kendimizi yemeye devam ediyoruz. Değerlerimiz bu kadar mı erozyona uğradı? Basını da rakip takım antrenörü de buradan cesaretlenerek pozisyon alıyor, söylem içine giriyor. Galatasaray'ın kendi değerlerine bir an önce dönmesini arzu ediyorum. Hepimiz birbirimize saygılı olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisini ifade etmek için yazılı bir metin hazırladığını vurgulayan Özbek, şu görüşlerini paylaştı:

"Bu zorlu yürüyüşümüzde, kolumuza girecek herkese kollarımız açık. Ancak, ayağımızdan çekmek isteyenlerle sonuna kadar mücadele ederiz. Galatasaray hepimizin. Bugün biz buradayız, yarın başkaları olur ama o arma sonsuza kadar yaşayacak. Gelin bu armaya hep beraber sahip çıkalım, kenetlenelim ve güçlenelim. Galatasaray etrafında oynanmak istenen oyunlara, hadsiz aktörlere, çıkarlara öncelik tanıyanlara, birlik olup geçit vermeyelim. Kimse Galatasaray armasını rant ve çıkar elde etmek için kullanmasın. Galatasaray'ı, menfaatsiz sevenlere terk edelim."

KÜRSÜDEN BARIŞTILAR
Yaşanan gerilim sonrası görüşler bölümünde söz alan Fatih Altaylı, sözleriyle ilgili olarak kürsüden özür dileyerek ortamın yumuşamasını sağladı.

Kulüpte 35 yıldır bulunduğunu kaydeden Altaylı, yönetim kurulunun üyelikten atılma isteğiyle kendisini disipline verdiğini aktarırken, hedef gösterildiğini savunurken, "Eğer söylediklerimde haddimi aştıysam, böyle bir durum varsa, tüm Galatasaray camiasından çok özür diliyorum" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın hayatında önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Altaylı, şöyle konuştu:

"Kulübün kötü yönetildiğini, Galatasaraylıların aklıyla dalga geçildiğini düşündüğümde sinirleniyorum. Başkanlık makamından da özür diliyorum. Duygularıma kapılarak bir şeyler söylediysem, bir kez daha bu makamdan özür diliyorum. Bu özürleri diliyor olmam, başkanlık koltuğunda oturana yönelik eleştiri hakkımı elimden almaz. Ben, çok yakın olduğum Faruk Süren'i bile çok eleştirdim. Özhan Canaydın ağabey için neler yazdım. Telefon açarlardı, konuşurduk. Biz böyle gördük. Beni kulüpten atabilirsiniz ama burası benden gitmez. Bunu da bilesiniz."

Altaylı'nın konuşmasının ardından tekrar söz alan başkan Dursun Özbek, "Sevgili Fatih, sen Galatasaray aşığısın biliyorum. Bu makamı böyle yerden yere vurursan, yarın ne yapacağız? Devran döner, ben giderim, sen gelirsin. Özür dilemesi onun efendiliğini gösteriyor ve bunun için teşekkür ediyorum" şeklinde görüş belirtti.

Hiçbir üyeyi kulüpten atmak gibi bir niyetleri ve hakları olmadığını anlatan Özbek, "Yüklendiğim sorumluluk itibarıyla, Ali Sami Yen'den bize miras kalan bu makamı korumak zorundayım. Keşke sevgili kardeşim bunları söylemeseydi ve bunları yaşamasaydık. Ben onun ağabeyiyim ve hakkımı kendisine helal ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

GALATASARAY'IN BORCU 2 MİLYAR 585 MİLYON LİRA
Galatasaray Kulübünün aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı. Sarı kırmızılı kulüp ve bağlı ortaklarının 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla borcunun 2 milyar 585 milyon lira olduğu açıklandı.

Türk Telekom Stadı içinde hazırlanan Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır, İsmail Sarıkaya, Can Topsakal, Ural Aküzüm, Ali Yüce ve Burçin Aslan hazır bulundu.

Salonun açılışı, toplantı öncesi yapılırken, kulüp eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın eşi Asuman Canaydın ve oğlu Murat Canaydın da bu törene katıldı.

BORÇ-ALACAK FARKI 1 MİLYAR 49 MİLYON LİRA
Kulüp ile bağlı ortaklarının 30 Eylül 2017 sonu itibarıyla kesin olmayan mali hesaplarıyla ilgili olarak yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya tarafından üyeler bilgilendirilirken, borç alacak farkının 1 milyar 49 milyon lira olduğu açıklandı.

Sarıkaya, 30 Aralık 2016 itibarıyla 787 milyon lira (224 milyon dolar) olan banka kredilerinin, 30 Eylül 2017 itibarıyla 1 milyar 28 milyon liraya (289 milyon dolar) yükseldiğini belirtirken, Emlak Konuk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığından alınan ön ödemenin, vadesi geldiğinde hesaptan düşecek olması nedeniyle rapora eklenmediğini, bu kaynak da göz önüne alındığında banka kredi borcunun 686 milyon liraya (193 milyon dolar) düşeceğini söyledi.

Kulübün 31 Aralık 2016 tarihinde 643 milyon lira (183 milyon dolar) olan alacağının, 30 Eylül 2017 itibarıyla 1 milyar 536 milyon liraya (433 milyon dolar), 1 milyar 832 milyon lira (521 milyon dolar) olan borç rakamının ise 2 milyar 585 milyon liraya yükseldiği anlatan İsmail Sarıkaya, 2016 yılı sonunda 1 milyar 189 milyon lira (338 milyon dolar) olan konsolide net borç alacak farkının ise 1 milyar 49 milyon liraya (295 milyon dolar) gerilediğini ifade etti.

DÜNYA ŞAMPİYONLARINA BAŞARI BERATI
Toplantıda, dünya şampiyonu olan 23 Yaş Altı Voleybol Kadın Milli Takımı kadrosunda bulunan sarı-kırmızılı antrenör ve sporculara Divan Başarı Beratı verildi. Eylül ayında Slovenya'da düzenlenen dünya şampiyonasında adını zirveye yazdıran milli takımın antrenörlüğünü üstlenen Ataman Güneyligil, yardımcı antrenör Cihan Çintay, oyuncular Nursevil Aydınlar, Bihter Dumanlıoğlu ve Aslı Kalaç, başarı beratlarını, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın elinden aldılar. Divan kurulu toplantısı, görüşmeler bölümünün ardından sona erdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler