SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde tarihte ilk kez ilk 11'lerde 3 Türk oyuncu olacak

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi öncesinde iki takımın oluşturduğu detay, Türk futbol tarihine geçecek. Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde toplamda 3 kıta ve 14 ülkeden toplamda 19 yabancı oyuncunun ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 3 Türk oyuncunun ilk 11'de yer alması, Türk futbol tarihinde bir ilk olarak göze çarpıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi ilginç bir detayla da dikkat oldukça ilgi çekiyor.

Türk Telekom Stadyumu'ndaki Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde 3 kıtadan çok sayıda farklı milli takımda oynayan yıldız sahne alacak. "Yabancı sınırı" tartışmalarının yaşandığı şu günlerde, derbide sahaya çıkacak 22 oyuncunun sadece 3'ünün Türk olması bekleniyor. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi tarihinde, sahaya sadece 3 Türk futbolcunun çıkması da bir ilk olarak tarihe geçecek...

3 FARKLI KITADAN, 14 ÜLKE...

Dev derbinin 11'lerinde 3 kıtadan 14 farklı milli takımda görev yapan oyuncular sahneye çıkacak.

Geçtiğimiz hafta Atiker Konyaspor maçına 11 yabancı oyuncu ile çıkan Galatasaray'da Tudor'un yeniden Serdar Aziz'i görevlendirmesi bekleniyor. Bu durumda bir sürpriz yaşanmazsa Galatasaray 11'i 9 farklı ülkeden oluşacak.

Fenerbahçe'nin sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i de Galatasaray gibi 9 farklı ülkeden oluşacak.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i: Fernando Muslera (URUGUAY), Mariano (BREZİLYA), Maicon (BREZİLYA), Serdar Aziz (TÜRKİYE), Latovlevici (ROMANYA), Fernando Reges (BREZİLYA), Badou Ndiaye (SENEGAL), Sofiane Feghouli (CEZAYİR), Garry Rodrigues (YEŞİL BURUN ADALARI), Younes Belhanda (FAS), Bafetimbi Gomis (FRANSA)

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i: Carlos Kameni (KAMERUN), Mauricio Isla (ŞİLİ), Luis Neto (PORTEKİZ), Roman Neustadter (RUSYA), Hasan Ali (TÜRKİYE), Nabil Dirar (FAS), Josef de Souza (BREZİLYA), Ozan Tufan (TÜRKİYE), Mathieu Valbuena (FRANSA), Giuliano (BREZİLYA), Roberto Soldado (İSPANYA)

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde hangi ülkeden, kaç oyuncu forma giyecek?

Brezilya: 5
Türkiye: 3
Fas: 2
Fransa: 2
Uruguay: 1
Romanya: 1
Senegal: 1
Cezayir: 1
Yeşil Burun: 1
Kamerun: 1
Şili: 1
Portekiz: 1
Rusya: 1
İspanya: 1

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak dev derbide iki takım 11'lerinde sahada 19 yabancı oyuncu olması bekleniyor. Muhtemel 11'lerde bir sürpriz yaşanmazsa sarı-kırmızılı takım 10, Fenerbahçe'nin ise sahada 9 yabancı oyuncuyla yer alacak.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

(Sporx)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler