KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gece Telefonuyla Uyuyan Genç Adam Ölümden Döndü!

    Ne kadar inkar edersek edelim, akıllı telefonlar olmadan bir yarımızın eksik kaldığı günler yaşıyoruz. Ancak bu telefonlar gerektiği gibi kullanılmazsa sonuçları gerçekten ölümcül olabiliyor.

    Her zamanki masum eğlencesine başlamıştı

    Amerikalı Wiley Day her zamanki gibi yatarken şarj cihazına bağladığı cep telefonuyla sosyal medyada geziyordu. Buraya kadar her şey normal gidiyordu, ancak uykuya dalmasıyla birlikte tehlike adeta geliyorum dedi.

    Boynundaki kolye bir iletkene dönüştü

    Genç adam uykuya dalınca boynundaki kolye şarj cihazının açık uçlarına temas etti ve yaklaşık 100 volt akım genç adamın vücudundan geçti. Akımın şiddeti Wiley Day’i yataktan fırlatmaya yetecek kadar güçlüydü.

    Vücudunda ciddi yanıklar oluştu

    Başta kolyenin temas ettiği bölge olmak üzere Day’in vücudunda ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluştu. Genç adamın çığlıklarını duyup yataklarından fırlayan aile fertleri onu hemen en yakın sağlık kuruluşuna götürdü ve burada yoğun bakıma alındı.

    Mucize eseri hayatta kaldı

    Genç adama ilk müdahaleyi yapan Dr. Benjamin Fail, “100 volt bir insanı öldürmek için yeterli” derken, Day’in vücudundan yaklaşık 110 volt akım geçtiğini tahmin ediyor ve hayatta kalmasını mucize olarak yorumluyor.

    Bu ilk olay değil

    Daha önce de Jeckie Fedro isimli genç kız şarjdaki telefonuyla zaman geçirirken meydana gelen elektrik kaçağı sonucu akıma maruz kalmıştı. Genç kızın boynundaki kolyenin olduğu alanda ikinci derecede yanıklar meydana gelmişti.

    Akıllı telefonların olası tehlikelerinden sakınmak tabii ki mümkün

    Alınacak önlemlerden ilki telefon şarj olurken onu kullanmamak. Akıllı telefonların bataryası şarj esnasında ısınır ve telefonu kullanmak bataryanın patlamasına sebep olabilir. Batarya patlamaları ciddi yaralanmalara sebep oluyor.

    Aşınmış şarj aleti kullanmayın

    Çoğu şarj aletinin dışındaki kablo, zamanla aşınıyor ve elektriği ileten bakır kablolar dışarı çıkıyor. Şarj işlemi esnasında bu kablolara temas etmek elektrik akımına maruz kalmanıza sebep olur ve vücudunuzdaki metal aksesuarlar bir iletken gibi çalışarak, akımın bütün vücudunuzdan geçmesine sebep olur.

    Lisanslı veya orijinal ürün kullanın

    Şarj aletleri eskiyince çoğu kullanıcılar ekonomik nedenlerden ötürü daha ucuz parçalara yöneliyor. Merdiven altı veya Çin malı olarak tabir edilen bu ürünler, kullandığınız marka tarafından lisanslanmadığı için haliyle herhangi bir güvenlik testine tabi tutulmamış oluyor. Marka tarafından lisans verilmiş veya orijinal ürünler kullanmak bu tür kazalara karşı alınabilecek en basit önlem.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler