KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüyler ürperten bir işkence: Tecavüzden korumak için meme ütüleme

    Küçük kız çocuklarını tecavüzden korumak için onlara işkence uygulayan korkunç bir gelenekten bahsediyoruz. Sanki suçlular kendileriymiş gibi acıya maruz bırakılıyorlar.

    Erkek egemen toplumlar tecavüz gibi vahşi suçlardan yine kadınları sorumlu tutup çareyi onlara işkence edecek yöntemlerde buluyorlar.

    Afrika'da hala uygulanan bu geleneğin nereden tutsan elinde kalıyor. Tek kelimeyle anlatmak gerekirse gerçek bir işkence.

    Meme ütüleme denen bu yöntemde gerçekten de kız çocuklarının memeleri taşlarla, kızdırılmış soparla, bıçaklarla ütüleniyor.

    Önceden belirlenen yöntemle kız çocuklarına işkence başlıyor. Sanki çok masum bir nedeni varmış gibi gözüken bu yönteme bütün dünya tepkili.

    Ergenliğe giren kız çocuklarına uygulanan bu vahşice yöntemin sebebi, memeleri belirginleşen kızları tecavüzden korumak. Oysa ki tacavüz suçu tecavüzcünündür, uğrayanın değil!

    İrileşen göğüsler, tacizin ve tecavüzün tek sebebiymiş gibi düşündükleri kirli zihinlerini değiştirmek için Birleşmiş Milletler'den kadın örgütlerine herkes tepkili.

    Bu vahşice yöntemi uyguladıkları yaş ise gerçekten yürek dağlıyor: 9 yaş.

    Ana kuzusu sayılacak kadar küçük çocuklara uygulanan bu yöntemle, onların dikkat çeken vücutları olmaması isteniyor. Ama bu yöntem o kadar kötü ki zararlarını listelesek sonu gelmiyor.

    İstatistikler ise korkunç durumu gösteriyor. Kamerun'un kırsal bölgelerinde kızların %26'sı bu işkenceye maruz bırakılıyor.

    Bu işlemin en ürkütücü sonuçlarından biri: İleride çocuklarını emzirememek.

    Memeleri ezilen genç kızların ileride anne olduklarında süt bezleri işlevsizleşiyor. Bu yüzden de bebeklerini emziremiyorlar.

    Ezilerek veya yakılarak memeleri ütülenen çocukların vücutların vücutlarında kalıcı yara izleri kalıyor. Hele de enfeksiyon kaptıysa..

    Açık yaralar yüzünden enfeksiyon kapan çocukların durumu ölüme kadar sürüklenebiliyor. Ya da ileride meme kanserine sebebiyet verebiliyor.

    Bu vahşiçe yöntemin en çok uygulandığı yer Kamerun. Fakat Birleşik Krallık'ta bile uygulandığı söyleniyor.

    Aileler kızlarının memelerini ütüledikten sonra deri ve kumaş bantlarla kapatarak onları cinsellikten uzaklaştırdığını düşünüyor. Kadın sünnetinden sonra en vahşice işkencelerden biri olarak kabul edilen bu yöntemin bir an önce son bulmasını diliyoruz.

    Kadınların ve kız çocuklarının bedenlerindne utanmadıkları, onları saklamak zorunda kalmadıkları ve başlarına gelen saldırıların kendilerinden kaynaklanmadığının düşünüldüğü bir dünya diliyoruz.

    Kaynak: https://www.vice.com/en_us/article/4wbqdj/cameroon-tradition-flattening-chests-876

    Vitrin

    Tüyler ürperten bir işkence: Tecavüzden korumak için meme ütüleme

    En Çok Aranan Haberler