HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezi Parkı'nda polise molotof atan Ulaş Bayraktaroğlu'nu IŞİD öldürdü

Gezi Parkı eylemlerinin son günlerine doğru polise yaptığı molotof kokteylli saldırıyla gündeme gelen Ulaş Bayraktaroğlu, YPG ile birlikte savaşırken IŞİD tarafından öldürüldü. Aşırı sol bir örgüt tarafından yapılan açıklamada Ulaş Bayraktaroğlu'ndan 'başkomutan' diye bahsedildi. Örgütün açıklamasında "Ulaş Bayraktaroğlu Rakka hamlesinde IŞİD çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitirdi" dendi.

Gezi Parkı eylemlerinde molotof kokteyli ve havai fişek atarken görüntülenen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 4 kişi tutuklanmıştı. Polisin SDP binasına düzenlediği operasyonda tutuklanan şüpheliler arasında SDP üyesi Ulaş Bayraktaroğlu da yer almıştı.

Gezi Parkı olayları sırasında polisle çatışan Bayraktaroğlu'nun cebinde silah olduğu iddia edilmişti.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile tutuklanan Sosyalist Demokrasi Parti (SDP) MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi 24 Mart 2014'te tahliye edilmişti. Tahliyelerle birlikte İstanbul'da görülen Gezi Parkı davalarında tutuklu sanık kalmamıştı.

Ulaş Bayraktaroğlu bu kez de ölümüyle gündeme geldi. Bayraktaroğlu, YPG ile birlikte savaşırken IŞİD tarafından öldürüldü. Aşırı sol bir örgüt tarafından yapılan açıklamada Ulaş Bayraktaroğlu'ndan 'başkomutan' diye bahsedildi. Örgütün açıklamasında "Ulaş Bayraktaroğlu Rakka hamlesinde IŞİD çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitirdi" dendi.


En Çok Aranan Haberler