Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gizemleriyle insanı meraktan çatlatan, 11 sırrı çözülememiş yapıt!

    Neden, ne zaman ve nasıl inşa edildikleri bilinmeyen bu yapıların gizemi yıllardır çözülemedi. Öyle ki yapıların dünya dışı varlıklar tarafından yapıldığı dahi iddia edildi.

    #1 STONEHENGE / İNGİLTERE

    Yüzlerce kilometre uzakta bulunan taş ocağından bu ağır kayaların nasıl getirildiği bilinmiyor. Efsaneye göre taş kompleksi büyücü Merlin tarafından yaptırılmış. Yapının neden yapıldığı bilinmiyor. Gözlemevi olarak kullanıldığı veya sığınma evi olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

    #2 BAALBEK / LÜBNAN

    Bu tapınak topluluğu bir şehrin kalıntılarının incisi. Bilim insanlarının çözemediği yaklaşık 1000 ton ağırlındaki taş blokları nasıl taşıyıp bu yapıyı tamamladılar. Romalılar o dönemde bunu yapacak teknolojiye sahip değillerdi.

    #3 NEWGRANGE / İRLANDA

    İnsanlar İrlanda'daki bu yapıyı sadece 300 yıl önce araştırmaya başladı. Yapılan kazılarla yapının bir mezar olduğu ortaya çıktı. Gün dönümü sırasında Newgrange'ı ziyaret ettiğinizde bir astronomik fenomen görebilirsiniz. Gün dönümü sırasında bir ışık yavaş yavaş odayı doldurur. Batıl inançlı İrlandalılar buranın Elfler ve periler tarafından yapıldığına inanıyor.

    #4 KUZEY KAFKASYA DAĞLARI / RUSYA

    Dağ yamaçlarında yapılmış plakalarının ağırlıkları tonları bulan küçük evler bulunuyor. Plakalar o derece hassas yerleştirilmiş ki arasına bıçak bile sokulmuyor. Yapıların yaşlarının 5 bini bulduğu tahmin ediliyor.

    #5 TİKAL / GUATEMALA

    Tikal, en büyük Maya yerleşimlerinden biridir. Yeşil bir ormanın içine gizlenmiş, içinde yapay göletler, top oyun alanları ve saraylar bulunuyor. İşlevleri arasında bir çok teori var. O dönemde böyle bir yapının nasıl inşa edildiği ise soru işareti.

    #6 BOLŞONYA ZAYATSK ADASI'NDAKİ TAŞ LABİRENTLER / RUSYA

    Adadaki spiral şeklindeki labirentlere yerli halk 'Babil' diyor. Bazı bilim insanları bunun balık tuzağı olduğunu iddia ederken diğerleri eğlence amaçlı olarak inşa edildiğini düşünüyor. Fakat çoğunluk, bu labirentlerin, ruh dünyasıyla gerçek dünya arasındaki ritüel yapılardan biri olduğunu düşünüyor.

    #8 PETRA / ÜRDÜN

    Petra, deniz seviyesinden 900 metre yükseklikteki kayalıklara inşa edilmiş.Bir tapınak ya da bir türbe olduğu tahmin ediliyor. Burada merak edilen ve çözülemeyen oymaların oraya nasıl yapıldığı. İskele kurulmadan böyle bir iş yaratmak o dönemin şartlarında imkansızdır.

    #8 TAŞ KÜRELER / KOSTA RİKA

    #9 TERRACOTTA ORDUSU / ÇİN

    Qin Shi Huang'ın mezarında 8000'den fazla Çinli savaşçı ve atların bulunmaktadır. Gelenekten bağımsız olarak vali ile birlikte gömülmüşlerdir. M.Ö. 200'den itibaren bu el yapımı ordu, en küçük ayrıntılarına kadar yapılmış ve her heykelin yüzü birbirlerinden farklıdır.

    #10 TİMBUKTU / MALİ

    Efsaneye göre şehir, yaşlı bir adamın sayesine ortaya çıktı. Ortaçağ masallarına ev sahipliği yapmıştır.

    #11 PASKALYA ADASI HEYKELLERİ / ŞİLİ

    Pasifik kıyılarındaki bir arazide bulunan bu heykellerin başka yerden getirildiğine dair kanıtlar var. Ayrıca bu heykellerden daha ağır olan stantları var. Köle tüccarları yüzünden bu heykellerin nasıl ve neden getirildiğini anlatacak hiçbir yerli insan kalmamıştır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler