KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Göğüslerimi küçülttüm, şimdi kendimi daha iyi hissediyorum

    Göğüslerinizin iri olmasının sizi ne kadar büyük bir sıkıntıya soktuğunu etrafınıza anlatmak çok güç mü oluyor? Bunun özellikle erkeklerin anlamasının ne kadar zor olabileceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, iri göğüslere sahip kadınların yaşadığı sorunlara değinerek olası meydana gelebilecek problemler konusunda oldukça faydalı önerilerde bulundu.

    İri göğüslere sahip olan kadınlar bu anlamda türlü sıkıntılar yaşıyor. Göğüs küçültme ameliyatı planlarken bunu sevdiklerinize nasıl izah etmek gerektiği konusunda daha bilimsel argümanlarınız olabilir.

    İRİ GÖĞÜSLER KADINLARDA NE GİBİ SIKINTILARA YOL AÇIYOR?

    Peki iri göğüslerin fiziksel olarak kadınlara yaşattığı sıkıntılar neler? Büyük göğüsler vücudunuzun ağırlık merkezini değiştirir. Normalde tam merkezde olması gereken ağırlık merkezi öne doğru yer değiştirir.

    Bu her hareketi yaparken daha fazla efor sarf etmek demektir. Örneğin; belli bir mesafe yürürken emsaliniz bir arkadaşınıza göre daha çabuk yorulursunuz. Buna sebep, vücudunuzun ağırlık merkezini dengelemeye çalışan omurganızın etrafındaki kaslar daha çok çalışmak zorunda kalır.

    KAMBURUNUZ ÇIKABİLİR!

    Buna bağlı olarak sırt ve bel ağrılarınız daha fazla olacaktır. Sabit durumdayken de vücut ağırlık merkezi önde konumlandığı için yine omurga etrafı kaslar dik durmakta aşırı çaba sarf edecek. Eğer bu kaslar yeteri kadar güçlü değilse de kamburunuz çıkacaktır.

    Bunun yanı sıra iri göğüslerin ağırlığını taşıyacak olan sütyen askıları omzunuza fazladan kuvvet uygulayacağı için sütyen askılarına bağlı izler canınızı yakabilir. Yine bu askının basısı da uzun dönemde boyun ve sırt ağrısına neden olabilir.

    MANTAR ENFEKSİYONU RİSKİ

    Bir de iri göğüslerin altında derinin teması ve terleme sonucu oluşabilecek pişik problemi vardır. Özellikle sıcak havalarda göğüs dokusunun karın ön duvarına teması ve sürtünmesi sonucu tahrişler oluşur. Bu bölgeye yeteri kadar dikkat edilmez ve sık havalandırılmazsa mantar enfeksiyonlarına kadar varabilecek hijyen sorunları görmek mümkün.

    Tüm bu fiziksel etkiler bile tek başına sizi ve çevrenizi göğüs küçültme ameliyatı konusunda ikna etmeli. Bu konular artık bilimsel olarak da o denli sabittir ki çok iri göğüslü kadınların meme küçültme talepleri devlet kurumlarında sağlık raporuyla belgelendiği takdirde sigortalarından karşılanır.

    Tüm bu fiziksel yakınmalara ilave olarak iri göğüslerin bir de psiko-sosyal olarak sıkıntıları da var. Genç kızlığından itibaren göğüsleri büyük olan bir kadın psikolojik olarak problem yaşayabilir.

    KIYAFET SEÇİMİ EZİYET HALİNE Mİ GELİYOR?

    Göğüslerini küçük göstermek için kendisini sıkıntıya sokacak dar sütyen kullanmak zorunda kalabilir. Yine göğüslerini gizleyebilmek için bol kıyafetler giymek ve kambur durmak alışkanlık haline gelir. Özellikle ince kıyafetlerin giyildiği yaz aylarında kıyafet seçimi bu kişiler için bir eziyet haline gelebilir.

    Eğer siz de uzun süredir göğüs küçültme ameliyatı düşünüyor ancak bunu çevrenize nasıl izah edeceğiniz konusunda sorun yaşıyorsanız yukarıda sıralanan fiziksel kısıtlılıklar belki biraz olsun işinizi kolaylaştırabilir.

    Unutmayın ki göğüs küçültme ameliyatlarına karar vermek zordur. Ancak ameliyat olduktan sonra hastaların çoğu “bilseydim daha önce ameliyat olurdum” derler. Evet, göğüs küçültme ameliyatları ameliyat sonrası hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu müdahalelerdendir. Bunu bilmek karar verme aşamasında işinizi kolaylaştıracaktır.

    Doç. Dr. Ahmet Sönmez
    Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

    www.drahmetsonmez.com
    Facebook: @drahmetsonmezplastikcerrahi
    Instagram: @drahmetsonmez
    YouTube: Doç. Dr. Ahmet Sönmez

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler