HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google Assistant çok yakında tabletlerde kullanılabilecek

Bildiğiniz gibi sesli asistanlar artık işletim sistemlerinin önemli bir parçası haline geldi. Apple denince akla gelen ilk özelliklerden biri Siri. Google da bu alanda Google Assistant ile iddialı geliyor.

Google Assistant çok yakında tabletlerde kullanılabilecek

Ancak Assistant’ın bugüne kadar önemli bir eksikliği bulunuyordu. O da sesli asistanın sadece akıllı telefonlarda kullanılabilmesiydi. Tablet kullanıcıları Google’ın akıllı asistanından faydalanamıyordu.

Ancak bu durum çok yakında değişecek. Uygulama için yayınlanan son betada (7.16), uyumlu cihazlar bölümünde tabletler de görünüyor. Bu da tablet kullanıcılarının da çok yakında Google’ın Assistant uygulamasını kullanabileceğini gösteriyor.

Google Assitant şu anda Android 7.0 üstü işletim sistemi kullanan tüm akıllı telefonlarda, Android TV’lerde, Pixelbook’ta ve Google uygulaması üzerinden iOS’ta kullanılabiliyor. iOS bile Assitant kullanabiliyorken Android tablet kullanıcılarını bu uygulamadan mahrum bırakmak Google’ın eksikliği olarak görülüyordu. Ancak Amerikalı teknoloji devi sonunda bu eksikliği de kapatıyor.

****

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler