HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın öğrencilere destek için okula bu kıyafetlerle geldiler

Giydikleri kıyafetler nedeniyle okuldan eve geri yollanan kadın öğrencilere, okuldaki erkek arkadaşları aynı tişörtleri giyerek destek verdi. Bir öğrenci, kuralın sıkı bir şekilde geçtiğimiz hafta uygulanmaya başlaması üzerine evlerine gönderilen kadın arkadaşları için dayanışma eylemi planladıklarını belirtti.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir okul, omuzlarını açıkta bırakan tişört giyen yaklaşık 50 kadın öğrenciyi eve geri yolladı. 14 Ağustos'ta okulun açıldığı ilk günde yaşanan olayda, iddiaya göre okul yöneticileri kıyafetlerini uygunsuz bulduğu kadın öğrencileri okula almadı. Ancak aynı gün okula gelen bir grup erkek, yelek giymişlerdi, omuzlarını gösteriyorlardı ve hiçbiri evlerine gönderilmedi.

Yahoo Style'ın haberine göre, omuzları kapatma zorunluluğu getiren ilgili kıyafet kuralı, San Benito Lisesi'nde yıllarca kural oldu ancak uygulanmıyordu. Okul yönetimi kuralı açıkladığı kadın öğrencilere "sizin güvenliğiniz için" demiş, öğrenciler ise "bunun güvenliğimizle ne ilgisi var" yanıtını vermişti.

ERKEK ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Eve gönderilen öğrencilerden biri; "Bir kadın asla nesneleştirilmeyi, saldırıya uğramayı veya tecavüzü hak etmez ve bu tip uygulamalar, böyle zararlı sonuçları doğurur. Kadınlar saygıyla muamele görmeyi hak eder, kendisini ifade etme özgürlüğü olmalı, birey olduğu kabul edilmelidir" dedi.

Bir öğrenci, kuralın sıkı bir şekilde geçtiğimiz hafta uygulanmaya başlaması üzerine evlerine gönderilen kadın arkadaşları için dayanışma eylemi planladıklarını belirtti.

Erkek öğrenciler, kadın arkadaşları gibi omuzlarını açıkta bırakan tişörtler giydi.

Erkek öğrencilerin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüntüler şöyle;


En Çok Aranan Haberler