KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gözaltı morlukları kabus olmaktan çıkıyor

    “Yüzümüzde bizi yorgun gösteren, en çok gizlemek zorunda kaldığımız ve bizi hem sosyal hem moral olarak en çok etkileyen yer neresi?” diye sorsak hemen herkes gözaltı der.

    Dermatolog Uzman Doktor Deniz Koral, gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında birbirinden farklı açıklamalarda bulundu. Dermatolog Uzman Doktor Koral, tedavi yöntemlerinden bizim kendimizin alması gereken tedbirlere kadar son derece faydalı bilgiler verdi.

    Kimi torbalanması kimi kırışıklıkları kimi morluğu kimi kahverengi lekelenmesiyle gözaltlarından şikayetçidir. Gözaltı şikayetlerinin temelinde genetik faktörler yatar. Özellikle kahverengi ve/veya morumsu göz altı şikayetlerinde;

    Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, stres ve depresyon alerjik rahatsızlıklardan özellikle atopik dermatit düşünülmeli ve araştırılmalı.

    NEDEN ORTAYA ÇIKAR?

    Ayrıca sağlıksız beslenen, uyku düzeni bozuk yeterince su tüketmeyen, vitamin eksikliği olanlar, aşırı tuz tüketenler ve regl dönemlerinde cilt renginde soluklaşmalar görülür. Buna bağlı morarmalar olabilir. Alkol ve sigara da gözaltı morarmalara sebep olarak gösterilebilir. Sigara kandaki oksijen miktarını azalttığından gözaltı morlukları ortaya çıkar.

    GÖZ ALTI MORLUKLARI NASIL GEÇER?

    Eğer herhangi bir hastalığımız yoksa ve gözaltlarımızdaki morluklardan, koyuluklardan şikayetçi isek ilk önce kendi tedbirlerimizi kendimiz almalıyız. Dengeli beslenme, sağlıklı uyku düzeni, bol su tüketimi gibi önemli önlemler ile engellenebilir. Kahve, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklarınızı azaltmalısınız. Düzenli ve sağlıklı beslenmeliyiz.

    Bunun yanında göz çevresi kan dolaşımını hızlandıracak masajlar ile K ve C vitamini içeren kremler ile de hafifletilmesi mümkündür. Bazı bitkisel kürler, gözaltı ışık dolgusu, PRP, mezoterapi ve lazer yöntemi ile de bu morarmaların önüne geçebiliriz.

    TAMAMEN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

    Göz altı morluklarında tedavi şekli ve vücudun tedaviye verdiği cevap hastadan hastaya değişiklik gösterebilir ama tamamen kurtulmak neredeyse mümkün değil. Bazı hastalar gözaltı ışık dolgusuyla bu şikayetten kurtulurken bir başkasına yapılan gözaltı ışık dolgusu şikayeti geçirmediği gibi dolaşımı bozarak torbalanmaya bile sebep olabilir.

    O yüzden her gözaltında morluk halka vs. şikayeti olan kişiye dolgu uygulaması yapılmaz. PRP en çok tercih edilen uygulamalardan biridir, hem maliyeti hem kişinin kendi kanından elde edilmesi tercih sebebidir, koyu halkayı açmakta bayağı iyi sonuçlar verir.

    MEZOTERAPİK YÖNTEM: RAFFAELLO

    Mezoterapik yöntemlerden ise en etkili olanlarından bir diğeri de “Raffaello” adıyla bilinen, içinde Hyaluronik asit, Pinus pinaster, Resveratrol, Glutatyon, Antioksidan kompleksi, Aminoasitler, Bakırpeptid ve B grubu vitaminlerden oluşan bir mezokokteyldir. İçerdiği hyaluronik asit cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Güçlü bir antioksidan olan pinus pinaster cilt renginin açılmasını sağlar, resveratrol+glutatyon kompleksi ve aminoasitler cilt dokusunun iyileşmesini ve gençleşmesini sağlar. Haftada bir yapılan 4-6 seans uygulamayla gözaltlarında bariz açılmalar görülür. Bunun yanı sıra göz çevresine peeling de önerilebiliriz. Tabi bu tür uygulamalar düzenli olarak senede 1-2 defa yapılarak ancak sorunu yavaşlatabilir.

    LAZER YÖNTEMİ İLE GÖZ ALTI MORLUKLARI NASIL GEÇER?

    Göz altı morluklarında kullanılan farklı lazer sistemleri mevcuttur. Fraksiyonel CO2 Lazerler, Erbium Yağ Lazerler, Q-Switched NdYAG Lazerler, Pulsed Dye Lazerler. Burada şikayetin sebebine yönelik uygulamalar uzman doktor tarafından yapılır. Gerçekten çok küçük bir bölge olmasına rağmen büyük bir sorun olan gözaltı problemlerinde tüm yukarda bahsedilen yöntemler kombine edilerek de uygulanabilir.

    Dermatolog
    Uzm. Dr. Deniz Koral
    www.koralklinik.com
    facebook.com: @koralklinik
    ınstagram: @koralklinik

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler