KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gucci'den sonra şarkıcı Katy Perry'ye de 'ırkçı tasarım' suçlaması

    Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu Katy Perry'nin Dillard markası için tasarladığı tartışmalı ‘yüz’ ifadeli terlikleri, ırkçılıkla suçlanınca satıştan çekildi.

    Dillard markasının ünlü şarkıcı Katy Perry’nin tasarladığı, tartışmalı ‘yüz’ ifadeli terlikleri ırkçılıkla suçlanınca satıştan çekildi. 129 dolara satılan Katy Perry koleksiyonunda yer alan terlikler, siyah ve krem rengi olmak üzere iki türde tasarlandı. Üzerinde iki göz, burun ve ağız olan terlik tasarımının siyah olanı ırkçılık çağrışımlı bulunarak eleştiri konusu oldu.

    2

    34 yaşındaki şarkıcının Dillard tasarımlarının “Hiçbir zaman saldırgan olmayan” çizgisinin bir parçası olduğu belirtilerek, “Saygılı ve hassas davranılarak terliklerin piyasadan çekildiği” açıklandı.

    4

    Katy Perry, yeni tasarımının fotoğrafını Pazar günü Grammy Ödül Töreni öncesi Twitter hesabından paylaşınca büyük tepki aldı.

    6

    Sosyal medya kullanıcıları, Katy Perry’nin ayakkabı tasarımının, moda dünyasının siyah yüzle ve kültürel özelliklerle olan problemli ilişkisini temsil ettiğini ifade ederek pop yıldızını eleştirdi.

    3

    Marka da eleştirileri dikkate alarak, “saygı” gerekçesiyle ürünü piyasadan çekti.

    Moda dünyasının ırkçılıkla imtihanı bununla sınırlı değil. Son olarak İtalyan moda evi Gucci, sosyal medyada ırkçılık tartışması yaratması üzerine siyah renkteki bir kazağını piyasadan çekme kararı almıştı.

    9


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler