HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gümrük kapılarında oy kullanılması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak Atatürk Havalimanı'ndaki sandık görevlilerini ziyaret etti - Şenocak: -"Her sandıktan güçlenerek çıkan bir parti olduk. İnşallah yarın da aynı şekilde, bu seçimden de çıkan parti olacağız"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Her sandıktan güçlenerek çıkan bir parti olduk. İnşallah yarın da aynı şekilde, bu seçimden de çıkan parti olacağız." dedi.

Şenocak, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullandığı Atatürk Havalimanı'ndaki sandık görevlilerini ziyaret etti.

Sandıkları tek tek dolaşan Şenocak, görevlilerle de bir araya geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şenocak, yurt dışında yaşayan seçmenlerin oy kullanmalarına şahit olduklarını, sandık kurullarındaki görevlilere başarılar dilediklerini söyledi.

Şenocak, seçimlerin Türkiye için hayırlı sonuçlar getirmesini temennisinde bulunarak, "Sandık, güzel sonuçlarla beraber inşallah yarınlarımızın daha da yükseklere çıkacağı, hedeflerimizin daha yükseklere ulaşacağı, Türkiye'miz için buradaki tüm vatandaşlarımızın üzerine düşen sorumluluğu yapmış olduğu, demokrasinin işlediği alandır. Buradaki vatandaşlarımızın kendi hür iradeleri ile oyunu kullandığı bir güne bugün burada tekrar şahit olmuş olduk." diye konuştu.

Yurt dışında oyunu kullanamayan tüm vatandaşların seçimin son gününe kadar tercihlerini gümrük kapılarında kullanabileceklerine dikkati çeken Şenocak, gurbetçilerin Türkiye ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Şenocak, ülkenin geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda tüm seçmenin üzerine düşen bazı sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yurt dışında ayın 19'una kadar oy kullanabilecekler. Özellikle oradaki Türk kardeşlerimizden şunu istirham ediyoruz: Geçmişten geleceğe bir değerlendirme yaparak, özellikle genç seçmen kardeşlerimize söylüyorum. Bugüne kadar orada yaşamış, yıllarını vermiş olan değerli büyüklerimize söylüyorum. Burada kullanacağınız irade, oradaki sorumluluğumuzun, Türk kimliğimizin, Türklüğümüzün ne denli önemli olduğunu gösterecek. Biraz önce bir ağabeyimiz oy kullandı. Yani geçmişi ile bugününü bize anlattı. Ne denli zorluklarla bugüne kadarki süreçte yaşadıklarını ifade etti. Ama bugün hamd olsun artık Türk vatandaşı olarak gittiğimiz ülkelerde, şu anda itibarımız bir hayli fazla artmış durumda. Onun için bizim muhakkak ki yarınlarımız ve ülkemizin her yerde söz sahibi olması için çok güçlü olabilmeliyiz. Onun için çok çalışıyoruz ve başarılı olmak zorundayız. Hamd olsun başarılıyız ama başarının üstüne tekrardan başarı koymamız lazım. Her sandıktan güçlenerek çıkan bir parti olduk. İnşallah yarın da aynı şekilde, bu seçimden de çıkan parti olacağız.”

- "Biz bir olduğumuz sürece rahatsız olan bir kesim var."

Şenocak, havalimanındaki sandıkta eşiyle oyunu kullanan, Almanya'nın Münih kentinde yaşayan Mahmut Tarlamaz ile de görüştü.

Tarlamaz’ın değerlendirmeleri üzerine Şenocak, "Sizin orada daha rahat edebilmeniz için, bütün şer odaklarına rağmen inşallah hep beraber, oradaki Türk vatandaşı kardeşlerimiz, buradaki milletimizle beraber, bu davaya sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz güçlü olduğumuz sürece sizler orada da rahat etmiş olacaksınız. Çünkü biz bir olduğumuz sürece rahatsız olan bir kesim var. Zaten biraz önce sizin bahsettiğiniz aslında bu. Bundan rahatsız oluyorlar. Biz güçlendiğimiz her daim, onlar zaten bizim karşımızda bir sürü entrika çevirdiler ve çevirmeye devam edecekler.” ifadelerini kullandı.

Şenocak, davaya sahip çıktıkları sürece hiçbir gücün Türkiye'ye bir şey yapamayacağını, her şeyin bugünden daha iyi olacağını bildirdi.

Bu sırada duygulandığı gözlenen Tarlamaz, "Tek ümidimiz önce Alllah sonra sizlersiniz. El ele verelim, bırakın şu parti ayrımını. Biz biriz, etmeyin. Kalkınalım, ona buna muhtaç olmayalım.Tek ümit, önce Allah sonra bizim liderimiz Sayın Tayyip Erdoğan. Allah ömrünü uzun etsin. Ona gelen bütün kazalar, belalar, dertler bana gelsin. Çünkü o vatanım için çalışıyor." değerlendirmesini yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler