YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Günde 3 yumurta yemeye başlarsanız ne olur?

    En sağlıklı protein kaynağı olan olan yumurtayı günde 3 defa yemeye başlarsanız başınıza gelecek harika şeyler var!

    Günde sadece bir adet haşlanmış yumurta yediğinizde;

    Enerji (kkal): 75
    Protein (g): 6.25
    Toplam Yağ (g): 5.01
    Toplam Karbonhidrat (g): 0.6

    İçerdiği kaliteli protein sayesinde son derece sağlıklı bir gıdadır. Yağ içermez ve bunun yanı sıra vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. A,D, E, be B grubu vitaminleri, yüksek miktarda demir, kalsiyum, çinko ve bakır kaynağıdır. Yumurtanın beyazında ise B3 vitamini, sodyum, klor, potasyum, magnezyum ve kükürt bulunur. Şu an saymadığımız bir tek C vitamini kaldı :) Kendisi tam bir vitamin kombosudur.

    Sağlık kaynağı yumurtayı günde 3 adet haşlanmış şekilde tükettiğinizde neler olacağına bakalım:

    1. HDL (iyi kolesterol) artacak

    Yumurtaların yüksek kolesterole neden olduğu hakkında birçok şey söylendi. Ancak iyi kolesterol diye bir şey var ve bu da yumurtada bol miktarda bulunuyor. Aslında, çeşitli araştırmalar düzenli bir yumurta tüketiminin HDL'nizin (Yüksek yoğunluklu lipoprotein) yükselmesine neden olacağını göstermiştir. Bu tip kolesterol, vücudunuzdaki kolesterolü bedeninizin diğer bölümlerinden karaciğerinize götürmek için gereklidir, böylece kötü kolesterolü vücudunuzdan çıkarabilir.

    2. Kalp hastalığı riskini azaltır

    kalp

    Yüksek HDL seviyelerine sahip olmak; vücudunuzun LDL yani, yüksek yoğunluklu lipoprotein (kötü kolesterol)'den kurtulmasına yardımcı olacaktır. Uzun yıllar süren araştırmalarda görüldüğü gibi, yüksek LDL seviyelerine sahip olmak kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılıdır.

    3. Daha güçlü ve sağlıklı kaslar için şart
    Ortalama büyüklüğe sahip olan bir adet haşlanmış yumurta 72-75 kalori içerir. Protein yönünden de son derece zengin olan yumurtayı günde 3 adet tükettiğinizde kaslarınız için mükemmel bir kaynaktır.

    4. Daha sağlıklı kemiklere sahip olursunuz

    kemi

    Yapılan son araştırmalar, protein alımı ile kemik kütlesi veya yoğunluğu arasında anlamlı bir pozitif ilişki olduğu sonucunu ortaya koydu. Hayvansal protein kalsiyumun korunmasına ve emilmesine yardımcı oluyor. Böylelikle kemik yoğunluğu ve gücünü artırmaya yarıyor haşlanmış yumurtalar.

    5. Göz sağlığınızı iyileştirir

    göx

    Yumurtalar, göz sağlığına faydası olduğu kanıtlanmış antioksidanlar olan lutein ve zeaksantini içerir . Bu güçlü antioksidanlar, göz retinalarında birikir ve gözlerimizi etkileyebilecek dejeneratif işlemlerin bir kısmını önlemeye yardımcı olur. Düzenli olarak yumurta tüketmek katarakt ve makula dejenerasyonunu azaltabiliyor...

    6. Daha az yiyeceksiniz

    aç

    Tamam, bazen yemek gerçekten iyidir ve yemeyi durduramazsınız - yemek için çok fazla doyduğunuz durumlar dışında. Yumurtadaki protein, sizi tam olarak tok hissetmenize yardımcı olur ve gün boyu yemek için ihtiyaç duyduğunuz açlık duygusunu azaltır.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler