KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Güzel, parlak, genç bir cildiniz olabilir. İşte püf noktaları…

    Sağlıklı, güzel, pürüzsüz bir cilde sahip olmak dış görünüşüne çok önem veren her kadının arzusudur.

    Uzmanlar ciltteki yaşlanma belirtilerini geciktirmek ve daha genç bir görünüme sahip olmanın hiç te zor olmadığını belirtiyor.

    Cilt yaşlanmasına karşı savaşçı vitamin A

    Bol bol A vitamini, zeytinyağı, taze sebze ve meyveleri bol tüketmenin daha genç ve sağlıklı bir cilt için vazgeçilmezler arasındadır.

    Karpuz, domates, kırmızı biber gibi kırmızı meyve ve sebzelerin içeriğindeki beta karoten ve likopenin güneşten korunmada en etkili antioksidan vitaminler olarak göze çarpıyor.

    Birçok araştırma cildinizin kırışıklığını önlemek, nem kazanmasını sağlamak ve de pürüzsüz kalmasının devamlılığı için A, E, C vitaminleri, oleik asitten zengin zeytinyağı, omega 3 içeriği yüksek ancak ciddi antioksidan içeren keten tohumu, taze meyve ve sebzeler ile selenyum ve çinko gibi mineralleri içeren yiyecekleri ön planda tutmayı öneriyor.

    Kremler ve bakım uygulamaları önemli

    Kadınlar ciltlerinin güzelliklerini korumak için çeşitli kremler kullanır, bakım uygulamalarına başvururlar. Bu kremler cilt için çok önemlidir ancak doğru beslenme alışkanlıkları da bir o kadar önem arz eder.

    Cildin taze, canlı ve pürüzsüz olabilmesi için cildin alt tabakasında oluşan yeni hücrelerin dış tabakaya doğru çıkması, eskiyen ölü deri hücrelerinin de sürekli dökülmesi gerekmektedir.

    Sağlıklı, yeni hücrelerin oluşması için püf noktaları;

    Portakal, mandalina, greyfurt ve limon: Cilt dokusunun tabakalarından biri olan kalojen bağın sürekli yenilenmesi, derinin kırışıklığının da önlenmesi için ana noktayı oluşturur. C vitamini içeren sitrik asitten yüksek bu meyvelerden günde 100 mg. kadar tüketmek gerekmektedir. İki adet portakal, dört adet mandalina, bir adet greyfurt veya iki adet limon bu miktarı kolaylıkla karşılamaktadır.

    Zeytinyağı: Oleik asitten zengin olan zeytin ve zeytinyağı cildinizin parlak olmasını sağlayan en önemli yağ çeşididir. Zeytinyağı ile cildinizi hem içten hem de dıştan beslemelisiniz. Kahvaltıda yediğiniz domates, salatalık ve yeşil bibere bir yemek kaşığı, öğle ve akşam salatalarınıza da iki yemek kaşığı zeytinyağı koymanızı tavsiye ederiz. Zeytinyağı, çekilmiş keten tohumu ve limon ile yapacağınız karışım ile haftada bir kere yüzünüze maske yapabilir ve bu sayede çok parlak bir cildi yeniden kazanabilirsiniz.

    Ispanak, havuç, süt ve kayısı: A vitamininden zengin bu besinler ciltte bulunan epitel dokunun bütünlüğü için gereklidir. A vitamininin direkt olarak deride ölü hücrelerin atımından, yeni hücrelerin oluşmasından görevli vitamin olduğunun altını çizmeliyim. Salatalarınıza bir adet havuç eklemeyi ihmal etmeyin, her gün bir su bardağı süt için, ıspanak veya kayısıyı sıklıkla tüketmeye özen gösterin.

    Ruşeym, badem, kabak çekirdeği ve zencefil: Selenyum ve çinkodan yüksek bu besinler cildi temizler ve derinin zararlı etmenlere karşı korunmasını sağlar. Ara öğünlerden birinde bir avuç içi kadar badem veya kabak çekirdeği içi tüketerek, ruşeymli ekmekleri tercih ederek ve taze meyve-sebze sularına da az miktar taze zencefil katarak pürüzsüz cilde sahip olabilirsiniz.

    Muz, yulaf ve yumurta sarısı: Bu üç besin hem deri, hem de tırnak ve saç sağlığı için gerekli biyotinden oldukça fazla miktarda içerir. Sütlü yulaf ve muz ya da yumurta, zeytin, ruşeymli ekmekle yapılan bir kahvaltının, yumuşak dokulu hatta canlı bir cilt için kremlerden bile daha değerlidir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler