HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'deki terör saldırısında bir asker şehit düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü üyeleri tarafından saldırı düzenlendi. Son dakika habere göre, Tekeli üs bölgesine Hakurk bölgesinden PKK/PYD'li teröristler tarafından roketatarla yapılan saldırı sonucu bir asker şehit oldu. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İHA’lar bölgeye sevk edilmiş, bölge yoğun topçu ateşi ile ateş altına alınarak geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" denildi.

Hakkari'deki terör saldırısında bir asker şehit düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Tekeli üs bölgesine, Kuzey Irak'ta bulunan Hakurk bölgesinden roketatarlı saldırı düzenlendi. Son dakika habere göre, saldırıda bir asker şehit oldu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesi Tekeli-Gedik Tepe ve İran sınırına yakın 2867 rakımlı tepeye, Irak'ın kuzeyinden havan ve doçka silahlı taciz ateşi gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan havan toplu saldırıda bir havan topunun 2867 rakımlı tepede mevzi içerisine düşmesiyle bir askeri personel şehit olmuştur. İHA’lar bölgeye sevk edilmiş, bölge yoğun topçu ateşi ile ateş altına alınarak geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

TSK'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Şemdinli Tekeli üs bölgesine Irak Kuzeyi, Hakurk bölgesinden teröristler tarafından roketatarla yapılan saldırı sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, 26 Haziran 2017 tarihinde Hakkari Şemdinli Tekeli üs bölgesine Irak Kuzeyi, Hakurk bölgesinden bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından roketatarla yapılan saldırı sonucu 1 askerin şehit olduğu kaydedildi. Gerçekleştirilen tacize misliyle karşılık verildiğinin kaydedildiği açıklamada, terörist mevzileri ve yaklaşma istikametlerinin ateş altına alındığı bildirildi. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

HAKKARİ'DE DÜN DE BİR ASKER ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi şehit düşmüştü. Yahşi'nin cenazesi bugün memleketi Samsun'da toprağa verildi.

4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde üs bölgesine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. TSK’dan yapılan açıklamada, “Hakkari Şemdinli’de, üs bölgesine silahlı saldırı hazırlığında oldukları keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu dört terörist hava harekatı ve topçu atışları sonucunda etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

Betul Songur [3:40 PM]


En Çok Aranan Haberler