YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hamilelikte kesinlikle ağzınıza sürmemeniz gereken 10 yiyecek

    Hamilelik boyunca hem kendi hem de bebeğinizin sağlığına dikkat etmek için bazı yiyeceklerle vedalaşmanız gerekiyor. İşte anne adaylarının beslenme programlarına yenilik getirecek yenmemesi gereken yiyeceklerin listesi.

    Sevgili anne adayları, 9 aylık maratonda düzeniniz biraz değişecek ve yeni hayata merhaba demek için hazırlanacaksınız. Gebelikte kendinizi ve bebişinizi korumak için yemeniz gereken besinlerin yanı sıra neleri yemeyeceğiniz de son derece önemli. Şimdiden kalemi, kağıdı hazırlayın. Detayları şuraya bırakıyoruz...

    Küflü ya da pastörize edilmemiş peynirler

    iStock-153801980
    Pastörize edilmmemiş sütten yapılan peynirler; erken doğum ya da düşük yapmaya neden olabilir. Bunun sebebi de o peynirlerin listeria adlı bakteriyi içermesidir. Küflü ve pastörize edilmemiş peynirler uzak durmanız gereken yiyeceklerin başında gelir, aman dikkat diyoruz.

    Az pişmiş ya da çiğ et

    az pişmiş
    Az pişmiş ve çiğ etlerde toksoplazma riski bulunur, kesinlikle uzak durmalısınız. Doğum kusurlarına ve hatta düşüğe sebep olabilir. Yediğiniz et ve tavukların iyi pişmesine, pişirilmesine dikkat edin. Hiç pembelik kalmaması gerekiyor. Füme, isli ya da pastırma tarzı yiyecekleri 9 ay boyunca tüketmemelisiniz.

    Az pişmiş ya da çiğ yumurta

    yumurta
    Salmonella bakterisi içeren az pişmiş yumurta, bağırsak rahatsızlıklarına, gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Az pişmiş yumurtadan uzak durmakta fayda var sevgili okur.

    İşlem görmüş etler

    sucuk
    Fazla işlem görmüş ürünler, mikrop içerebilirler. Ayrıca bu yiyeceklerin sodyum oranı da yüksektir. Şişkinlik, kabızlık, hazımsızlık gibi sağlık problemlerine neden olabilirler. Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş etlerden uzak durun.

    Asitli içecekler

    iStock-953699392
    Şekerli, asitli ve hatta kutu meyve sularını da tüketmemelisiniz. Canınız meşrubat istediğinde doğal olanları tercih edin ya da evde kendiniz sıkın.

    Doktor onayı olmayan bitki çayları

    bitki
    Bitki çayları hamilelik sürecinde sizleri sıkıntıya düşürebilir. Bu her bitki çayı için geçerli değil tabii. Sadece doktorunuzun onay verdiği bitki çaylarını tüketebilirsiniz. Bazı bitkiler rahim kasılmalarına neden olabilir ve doğum anomalilerine sebep verebilir. Bitki çayı tüketmeden önce muhakkak doktorunuza danışmalısınız.

    Kahve

    kahve
    Kafeinin fazla alınması hamilelikte sıkıntılara neden olabilir. Fetüsün gelişimini kötü etkileyebilir. Bu yüzden tüketimini sınırlandırmanız ya da 9 ay boyunca içmemeniz gerekebilir. Öncelikle doktorunuza danışarak tüketim miktarını beraber belirleyebilirsiniz.

    Soya ürünleri

    iStock-115047264

    Soyalı ürünleri gebelikte tüketmeyin. Genetiğiyle oynanmış enzimler hamilelikte oldukça risklidir.

    Sakatat ve çiğ balık türleri

    sakatat

    Bakteriye en çok açık olan yiyecek türüdür sakatat. Ne kadar temiz ortamda hazırlanırsa hazırlansınlar yine de uzak durmanız doğru olanıdır. A vitamini yönünden zengin sakatat, hamilelikte tüketildiğinde teratojeni etki yaratabilir. Örneğin yarık damak, yarık dudak bunun en net örneği. Çiğ balık türlerini de asla tüketmemelisiniz. Ağır metaller içeren balıklar plesentaya geçebilir.

    İyi yıkanmamış sebzeler

    iStock-618437528
    Sadece gebelikte değil her dönem sebze ve meyveleri çok iyi bir şekilde yıkamalısınız. Yıkanmamış yiyeceklerdeki bakteriler, hamilelik döneminde son derece sıkıntılıdır.

    Kızartmalar

    kızarta

    Trans yağda pişen yiyecekler, kolesterol seviyesini yükseltebilir. Bu dönemde tüketmemeye özen gösterin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler