KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hangi sporda kaç kalori yakıyoruz?

    Size uygun sporların kaç kalori yaktığını biliyor muydunuz? Biz sizin için listeledik.

    Bir spor dalına başlamak istiyorsunuz. Bir yandan da kalori yakıp formunuzu korumak istiyorsunuz. Peki size uygun sporların kaç kalori yaktığını biliyor muydunuz? Biz sizin için listeledik.

    Koşu
    30 dk: 450 kalori

    Yapılan yeni bir araştırmaya göre yavaş ya da seyrek koşsalar, hatta sigara içseler, alkol kullansalar veya kilolu olsalar bile koşucuların, koşu yapmayanlara kıyasla ortalama 3 yıl daha fazla yaşadığı bulundu. Ayrıca koşu yapmak, kalp ve solunumla ilgili antreman yapmayı da sağlamış oluyor.

    Bisiklet sürmek
    30 dk: 400 kalori
    Bisiklet genel bir fiziksel egzersizdir. Bütün kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca bisiklet sürmek kalbe iyi gelir, enerjinizi arttırır, stresinizi azaltır, diyabeti kontrol edebilir.

    bisiklet

    Yüzme
    30 dk: 360 kalori
    Yüzmenin faydasını saymakla bitmez ve eğer uzun süre kas ve eklem sorunu yaşıyorsanız o halde muhkakkak yüzmey denemelisiniz. Yüzme, kilo kontrolünü sağlamakla birlikte kalp sağlığını destekler, kolestrol seviyesini dengeler, beynin oksijen alımını arttırır, genel kan dolaşımını iyileştirir ve eklem dokularda ağrı, rahatsızlıkları engeller.

    Tenis
    30 dk: 300 kalori
    Tenis, vücuttaki yağların yakılmasını sağlar ve enerjinizi arttırır. Vücuda alınan oksijenin kaslar tarafından verimli olarak kullanılmasını sağlar. Vücut koordinasyonunu geliştirir. Dinamik bir denge kazandırır.

    tenis

    Basketbol
    30 dk: 288 kalori
    Basketbolu hep boy uzatıcı spor dalı diye tanıdık, bildik. Fakat boy uzatmanın dışında birçok fayda sağlıyor. Basketbol, solunum hastalıklarında oldukça etkili. Yorgunluğu alarak dinç hissetmenizi sağlıyor. Oksijen seviyenizi yükseltiyor. Enerji vererek hareketlilik sağlıyor. Kemiklerin güçlenmesini ve kaslarınkandan oksijen çıkarmasına destek veriyor.

    İp atlamak
    30 dk: 250 kalori
    İp atlamak herkesin kolaylıkla yapabileceği bir spor. Peki hiç yararlarını düşündüz mü? İp atlamak, dolaşım sistemimize doğrudan yardımcı olur. Akciğer kapasitemizi arttırır. Toksinlerden kurtarırken aynı zamanda stresi azaltır.

    ip-atlama

    Dans
    30 dk: 250-300 kalori
    Dans etmek, eğlenceli olmasının yanı sıra sağlığınız içinde çok yararlı. Esnekliğinizi, dayanıklılığınızı ve gücünüzü arttırır. Kasları bedenin kendi ağırlığına dayanmaya zorlayarak daha güçlü olmanızı sağlar. Ayrıca mutlu hissetmenize yardımcı olur. Stres ve depresyonu ortadan kaldırır.

    Boks
    30 dk : 325 kalori
    Eğer boksa ilginiz varsa size biraz faydalarından bahsedelim. Boks, kas kütlesini ve vücut direncinizi arttıran bir özelliğe sahip. Boks yapan kişiler, kendini savunma becerisi kazanırken, aerobik kapasitesi de artar. Boks, kemik gelişiminde de oldukça etkili olurken aynı zamanda hızlı ve çevik olmayı da sağlar.

    boks

    Ayrıca günlük hayatta yaptığımız hareketlerle de kaç kalori yaktığınız merak ediyorsanız ;

    Merdiven çıkmak: 15 dk - 161 kalori
    Bulaşık yıkamak: 15 dk - 89 kalori
    Araba kullanmak: 15 dk 42 kalori - 30 dk 84 kalori, 1 saat - 172 kalori
    Bahçe işleri: 30dk - 215 kalori
    Ayakta yapılan işler: 30 dk 118 kalori - 1 saat - 236 kalori
    Eşya taşımak: 15 dk 132 kalori 30 dak 264 kalori
    Duş almak: 15 dk 84 kalori
    Temizlik yapmak: 15 dk - 55 kalori, 30 dk - 110 kalori
    Mutfak işleri: 30 dk - 100 kalori, 1 saat - 200 kalori
    Uyumak: 15 dk - 18 kalori
    Televizyon seyretmek: 15 dk- 21 kalori


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler