KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    10 dakikada burun estetiği!

    Ameliyatlı burun estetiği en çok rağbet gören operasyonlardan biridir. Ancak uygun koşullara sahip hastalara ameliyatsız burun estetiği seçeneği de sunulabilir. Bu işlem, burunda dolgu enjeksiyonu ve botoks kullanılarak küçük çaplı değişiklikler sağlamaktadır. Hastaların değerlendirmelerine bakıldığında, son derece tatmin edici bulunduğunu görüyoruz.

    Sizin için doğru seçim ne ?

    “10 dakikadan az bir zamanda yeni bir görünüme kavuşmak, kesinlikle çekici gelmektedir. Ancak ameliyatsız burun estetiği için uygun bir aday olunması burnun yapısına, düzeltilmesi gereken kısma ve uzman doktorların bu konudaki görüşlerine bağlı olarak şekillenir. Diğer yandan, kimlerin ameliyatsız burun estetiği için uygun olduğuna ve kimlerin rinoplasti yaptırması gerektiğine ilişkin bazı ipuçlarını buradan da verebiliriz.

    Ameliyatsız Burun Estetiği

    Ameliyatsız burun estetiğinde -bir diğer adıyla enjeksiyon rinoplastisinde- hyalüronik asit (dolgu) ve botulinum toksin (botoks) enjeksiyonlarıyla, burunda anında değişiklik gerçekleştirebilir. İşlem sinek ısırığı kadar acısız, morluk ve şişlik olmadan, kesi yapılmadan, operasyona göre çok uygun maliyetle, çok hızlı bir şekilde ve polikliniğimizde uygulanabilir. Diğer yandan, ulaşılan yeni görünümün geçici olması yaklaşık 1 sene burun estetiği operasyonuna göre dezavantajıdır. İşlemin ardından bir iyileşme sürecine gerek yoktur ve hastamız hemen gündelik hayatına dönebilmektedir.

    Ameliyatlı Burun Estetiği

    Zaman zaman dolgu, istenilen sonucu tam olarak elde etmede yetersiz kalmaktadır. Bu durumda, rinoplasti seçeneği önerilebilir. Rinoplastide açık ve kapalı olmak üzere- iki teknik bulunmaktadır. Açık rinoplastide, burun deliklerinin arasındaki deri bölge olan kolumela üzerinde ve burun deliklerinin içinde birkaç kesi açılarak işlem yapılır. Aslında kapalı rinoplasti de iç bölgelerdeki kesilerle ilerlemektedir ancak farkı, kolumelaya dokunulmaması, dolayısıyla burnun dışında herhangi bir ameliyat izi bırakmamasıdır.
    Rinopilasti tercih edilmesinin 7 temel sebebi bulunuyor:

    1. Kapalı teknikte kesi izinin dışarıdan görülmesi mümkün değildir. Açık teknikte fark edilebilen silik de olsa bir kesi izi bulunur.
    2. Minimal invaziv cerrahi olduğu için işlem yapılması gereken doku miktarı daha azdır.
    3. Kesilen bölgenin küçülmesi sebebiyle operasyon sonrası uyuşukluk hissi daha azdır.
    4. Burun ucu kesilmediği için, operasyon sonrası da doğal haline daha yakın bir esneklik ve dokunma hissi verir.
    5. İşlem sonrasın şişlik oluşma riski daha azdır. Daha küçük ve hassas cerrahi aletler kullanılarak burun içinde daha ince kesiler atılabilir. Böylece burunda oluşacak geçici travmalar minimize edilir.
    6. Az kesi atıldığı için iyileşme süreci hem daha kısadır hem de daha rahattır.
    7. Ameliyat açık burun estetiğine kıyasla daha kısa sürer.
      Rinopilasti sonrası hastalara 3 ila 5 gün dinlenmelerini, mümkünse işlerinden bir hafta izin almalarını önerilir. Çoğu hastanın şişliğinin %80-90’ının, ilk altı haftada iyileştiğini belirtiyor. Ancak tam bir iyileşme için sabırlı olmak gerekiyor. Tüm şişliğin geçmesi bir yılı bulmaktadır.

    Seçenekleri Değerlendirin ve Gerçekçi Olun

    Her burun şekli, her yüz şekline uygun değildir. Dolayısıyla hayran olduğunuz bir ünlünün burnu, sizin için doğru bir seçim olmayabilir, hatta böyle bir buruna sahip olmanız mümkün bile olmayabilir. Operasyonlara, bireysel durumları göz önünde bulundurarak yaklaşmak önemlidir. Hastaların elmacık kemiklerinin genişliği, yüzün uzunluğu gibi belirgin yüz yapısı özellikleri değerlendirilir ve hem yüz şekline uyumlu hem de doğal görünümlü bir burun elde etmek amaçlanır. Böylece hastalar, bir operasyon atlatmış gibi görünmezler.

    .

    https://www.instagram.com/vanityestetik/

    1ameliyatli_ve_ameliyatsiz_burun_estetigi_banner

    Sorunlarınız ve ücretsiz randevu almak için tıklayın.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler