KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hastanelere bağışlanması için Türkiye’nin en küçük bebek bezi üretildi

    Anne ve bebeklerin hayatlarını iyileştirmek için daima yenilikçi ürünler sunan Prima, prematüre bebeklere özel bebek bezini geliştirdi ve bezi hastanelere bağışlayarak bir ilke imza attı.

    Türkiye’de doğan her 10 bebekten 1’i dünyaya prematüre olarak geliyor ve hayata tutunmak için özel bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Türkiye’de 30 yıldır yenilikçi ürünleriyle bebeklerin sağlıklı, mutlu gelişimlerine katkı sağlamak için çalışan Prima, bu küçük kahramanların büyük mücadelesinde yanlarında olmak için dünyanın en küçük bebek bezini üretti.

    Prematüre bebeklerin ihtiyaçları düşünülerek, yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşireleriyle birlikte tasarlanan prematüre bebek bezini hastanelere bağışlanıyor. El Bebek Gül Bebek Derneği ile bir sosyal sorumluluk kampanyasına da imza atılmış. 17 Kasım Dünya Prematüre Günü yaklaşırken prematüre bebeklerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Prima, El Bebek Gül Bebek Derneği ile yaptığı bu işbirliğini de duyurdu.

    Prematüre bebeklere destek için çağrı

    Prematüre bebeklerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla sosyal medyada da bir kampanya başlatıldı. Prematüre bebekler için #prematüregücü ve #prima etiketiyle farkındalık videosunu paylaşanlar için bu fona bağışta bulunacak

    10 bin saati aşkın araştırmalar sonucu üretildi

    Hastanelere bağışlanan tek prematüre bebek bezi olduğuna dikkat çeken ve aynı zamanda bir prematüre annesi olan Prima Marka Müdürü Gözde Özkan “30 yıldır Türkiye’de bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimine destek sağlamak için ilklere imza attık. Bu kez hayata geçirdiğimiz ilkimiz, bizim için çok özel. 3 yıl boyunca yenidoğan yoğun bakım ünitelerinden 100 hemşireyle birlikte yapılan 10 bin saati aşkın araştırmalar sonucunda prematüre bebekler için özel bir bez tasarladık. Prematüre bebek bezi konusunda var olan ihtiyacı karşılamak için bu inovatif ürünümüzü hastanelere bağışlıyoruz. Dünyanın en küçük kahramanlarına desteğimiz bununla da kalmıyor, El Bebek Gül Bebek Derneği Anne Bebek Fonu’na da destek veriyoruz. Ben de bir prematüre annesi olarak onların ihtiyaçlarına özel tasarlanan bezi üretiyor olmamızdan ve küçük kahramanlara özel bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

    Elbebek Gülbebek Anne Bebek Fonuna Destek

    Anne karnında gelişimini tamamlamadan önce doğan bütün bebeklerin; sağlıklı bir geleceğe kavuşmaları için gerekli çalışmaları yürütmek amacıyla, bu konuda deneyim sahibi ve uzman kişiler tarafından kurulan hasta ve hasta yakını derneği, El Bebek Gül Bebek Derneği kurucularından Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman ise şunları söyledi: “Öncelikle Prima’ya böyle önemli bir projeye imza atarak hem prematüre bebekler ve ailelerinin yanında olduğu hem de farkındalık yarattığı için teşekkür ediyoruz. Türkiye’de her yıl 150 bin, Avrupa’da ise 500 bin bebek prematüre olarak dünyaya geliyor. Biz de bu bebeklerin sağlıkla büyümelerini istiyoruz, bunun için de prematüre bebekler ve aileleri için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Ancak özel bir bakıma ihtiyaç duyan prematüre bebekler, gerekli sağlık koşulları sağlanamadığında hayata tutunamayabiliyor. Biz de diyoruz ki minicik ellerinden tutun ki hayata tutunsunlar.”

    Prematüre bebeklerin ihtiyaçlarına göre tasarlandı

    Prima’nın geliştirdiği prematüre bebek bezi, -1 (<2.7kg), -2 (1.8kg) ve -3 (<0.8kg) olmak üzere yeni doğan bebek bezlerinden daha küçük üç bedende üretildi. Prima prematüre bebek bezi, ikinci üç aylık dönemde doğan ve 500 gram gibi çok düşük bir ağırlığa sahip olan bebeklerin uyku, pozisyon alma, tıbbi bakım ihtiyaçları da göz önüne alınarak tasarlandı. Prima’nın hastane ve diğer bezlerinde yıllardır kullandığı kaliteli, güvenli ve yumuşak malzemeden üretilen Prima prematüre bebek bezi, özel olarak tasarlandığı için hemşirelerin normal ölçülerdeki bezleri bebeklerin ihtiyacına göre yeniden boyutlandırmak için kesmelerine veya katlamalarına gerek kalmıyor. Prima prematüre bebek bezleri, hemşirelerin bebek bezini değiştirmesini kolaylaştırmak için tasarlandı. Prematüre bebek bezinde bulunan esnek yan bantlar hem önden hem de arkadan kolayca bağlanabildiği için bebekler yüz üstü yatsa da bebek bezi rahatça değiştirebiliyor.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler