KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hepsiburada sponsorluğunda anneler MomTalks etkinliğinde buluştu

    İlham dolu içeriğiyle, birbirinden değerli uzmanları eğitici bir platformda annelerle bir araya getiren MomTalks 2018, Hepsiburada’nın ana sponsorluğunda Grandpera’da gerçekleşti.

    Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı anne-uzman buluşma platformu MomTalks, annelerin geleceği şekillendirmedeki önemini eğitici bir platformda vurgulamayı, anneliğin eğitimdeki kritik önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Grand Pera’da gerçekleştirilen MomTalks 2018’nin ana sponsorluğunu, Türkiye’de e-ticaretin lider platformu olmanın yanında kadınlara yönelik ürün çeşitliliği, bilgilendirici ve destekleyici faaliyetleriyle tanınan Hepsiburada üstlendi.

    Annelik sürecinin her aşamasında kadınların hem geniş ürün çeşitliliğiyle hem de ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşabilecekleri dev bir platform olarak hayatlarını kolaylaştıran Hepsiburada’nın ana sponsorluğunu üstlendiği MomTalks 2018’de dört farklı panelde toplam 15 konuşmacı ve marka temsilcisi yer aldı.
    MomTalks’un fikir annesi Bahar Eriş, açılış konuşmasında “hayatın ilk üç yılı çocuğun zihinsel ve duygusal her yönden gelişiminde kritik rol oynuyor. Dolayısıyla annenin eğitimi demek, çocuğun geleceği, ülkenin geleceği demek. Sloganımız bu nedenle “Gelecek anneden başlar.” Annenin eğitimi, bir memleket meselesi. Hepsiburada da girişimci kadını destekleyen güçlü bir kuruluş, bu anlamda DNA’larımız örtüşüyor ve bu işbirliğini çok önemsiyoruz. Malum, internet ve sosyal medyada müthiş bir bilgi kirliliği var. MomTalks aileleri ve uzmanları, kaliteli bilgi içeriğiyle buluşturmayı amaçlayan bir platform. Bir amacımız da bu mesaja vurgu yapmak” açıklamaların yaptı.

    1

    Anneleri bilgilendiren ve destekleyen etkinlik MomTalks 2018’in bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirten Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, “Hepsiburada olarak kadınların yaşamlarının her anında bizi yanlarında hissetmelerini sağlamayı kendimize misyon edindik. Birbirinden farklı kategorilerde sunduğumuz geniş ürün çeşitliliğiyle kadınların ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekleri bir platform olarak onlara hitap edebilmek için sürekli kafa yoruyor, yeni fikirler üretiyor ve bu doğrultuda aksiyonlar alıyoruz. Hepimizin bildiği gibi hamilelik dönemi her kadının hayatında unutulmaz bir deneyim. Bu deneyimin bir parçası olarak; hamilelik öncesi hazırlık dönemi, hamilelik ve sonrası dönemde kadınların tüm ihtiyaçlarını rahatça karşılayabileceği ürünler, kişisel gelişim ve eğitim anlamında faydalanabilecekleri içeriklerle Hepsiburada’yı “annelerin en iyi arkadaşı” olarak konumladık. Çünkü en iyi arkadaş; ilk akla gelen, en fazla danışılan, güvenilen, destek ve kılavuzluğuna başvurulandır” dedi.

    Öğleden sonranın ilk oturumu yazar Ayşen Aksakal moderatörlüğünde yapılan, “İlham Veren Anneler” oturumuydu. Oyuncu Anne olarak tanınan yazar Şermin Yaşar ve propolis üretimiyle dünya çapında ödüllere layık görülen gıda mühendisi anne Aslı Elif Tanuğur, annelikle çalışma hayatını nasıl dengelediklerini anlattılar.

    Momtalks’un ikinci oturumu  Aptamil sponsorluğunda düzenlenen “Bebek Beslenmesi” idi.  Influencer Hassas Anne moderatörlüğünde yapılan panelde Çocuk Doktoru ve Çocuk Beslenme uzmanı Elif Çakır, Çocuk Uyku Uzmanı Seride Samurkaş, Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul ve Gila Şeritçioğlu katıldı. Yeni doğan bebekte beslenme uyku ve masajdan oluşan bir rutin bebeğin hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyümesine olan katkısı konuşuldu. Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesinin önemi vurgulandı.  Tabii beslenme kadar büyüme hormonu salgılanan uykunun da bebeklerin büyümesindeki etkisi hatırlatıldı. Her şeyin başı ise anne ve babanın bebekle olan iletişiminin bebeğin ileri yaşlarda ayakları üzerinde durabilen kendine güvenen çocuklar olmasını sağlayacağı belirtildi.

    Üçüncü oturumun başlığı, “Bu devirde anne baba olmak zor! Uzmanlar ne diyor?” idi. Eğitimci Yazar Prof. Dr. Sinan Canan insan beyninin mükemmel bir makine olduğunu sadece mantığın değil sezgilerin sesini dinlemenin önemini, kadın erkek beyninin farklılıklarını, babanın bebeği elinde tutarken “”nükleer atık gibi tutmasının” beyindeki karşılığını anlattı. Başarı uzmanı ve yazar Mümin Mümin Sekman, en büyük rakibimizin insan doğası olduğunu ve bir çocuğa bırakabileceğimiz en iyi mirasın iç disiplin ile 500 kitaplık bir kütüphane olduğunu vurguladı. Eğitimci Ali Koç ise Türk annelerinin çocuktan beklentilerini okul sınıflarına göre özetlerken “Bırakın çocuk yapabileceklerini kendi yapsın. Onu yetişkin gibi görmeyin, çok olanak sağlamayın. Boşluk olmadan yaratıcılık olmaz!” tavsiyesinde bulundu.

    3

    Günün son paneli ise Manibux sponsorluğunda düzenlenen gazeteci yazar Nora Romi’nin yaptığı Dijital Anneler idi. Influencer Merve Öztürk, Bebek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hande Yuvakuran, Manibux Kurucusu Canan Bayrak ve Merak Eden anne Burcu Birben’in katıldığı panelde kadınların dijital varoluşu ve dünyadaki etkileri konuşuldu. Canan Bayrak nasıl girişimci olunabileceğine dair bilgiler verirken sosyal medyada annelik en ilgi çekici bölüm oldu. Influencerların çalışma sistemi, marka ortaklıkları ve onlara yapılan tepkiler, eleştiriler tartışıldı. İzleyicilerin de fikir ve sorularıyla katıldığı eğlenceli panelde en çarpıcı soru bir babadan geldi: “Neden bu kadar çok instagram annesi varken instagram babası yok!”

    4

    Konuşmacılar arasında MomTalks’un fikir annesi, eğitimci-yazar Dr. Bahar Eriş, “Oyuncu Anne” olarak tanınan yazar Şermin Yaşar; eğitimci-yazar Prof Dr. Sinan Canan; egitimpedia.com sitesinin kurucusu eğitimci Ali Koç; başarı uzmanı ve yazar Mümin Sekman; BeeO’nun kurucusu ve Türkiye’nin kadın girişimci ödüllü ilk ve tek yerli propolis üreticisi Aslı Elif Tanuğur; bebek hemşiresi Esra Ertuğrul; Güncel Anne bloğunun yaratıcısı çocuk doktoru ve beslenme uzmanı Elif Çakır; uyku uzmanı Seride Samurkaş; Manibux’ın Kurucusu Canan Bayrak, gazeteci ve sosyal medya danışmanı Nora Romi; anne-çocuk influencerları Merve İpek Öztürk ve Hassas Anne Ece Kumkale; Bebek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hande Yuvakuran ve yazar Ayşen Aksakal gibi Türkiye’nin yakından takip ettiği isimler yer aldı.

    MomTalks Hakkında:

    MomTalks, annelerin geleceği şekillendirmedeki önemini vurgulamak, anneliğin eğitimdeki kritik önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla annelerin ve uzmanların buluştuğu bir platformdur. Türkiye’nin alanında önemli isimleri bir araya getirdiği MomTalks, Dr. Bahar Eriş öncülüğünde ilk etkinliğini Mayıs 2017’de gerçekleştirmiştir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler