KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Her kadının sorunu: Doğru sütyen seçimi nasıl yapılır?

    Yapılan araştırmalara göre kadınların %80'i sütyen bedenini yanlış biliyor.

    Konforlu ve bedeniniz için en doğru sütyen seçimi konusunda başarılı mısınız? Sadece Türkiye'de değil, dünyada da pek çok kadın doğru sütyen seçmeyi bilmiyor ve gün içerinde hareket kısıtlamalarına, sırt ve göğüs ağrılarına maruz kalıyor. Hatta yapılan bir araştırmaya göre kadınların %80'i sütyen bedenini yanlış biliyor. Bu sayının %70'i küçük sütyen kullanırken, %10'luk dilimi ise bedeninden büyük sütyen kullanıyor.

    Sütyen seçimi başlangıçta zor ve hep uzman desteği alınabilecek bir mevzu gibi görünse de, aslında küçük detaylarla kendiniz için en doğru ve rahat sütyeni bulmanız mümkün! Gelin beraber doğru sütyen seçimi nasıl yapılır, yeni bir ürün satın alırken nelere dikkat edilmeli bir bakalım.

    sutyen

    Omuz kayışlarınız nasıl?
    Sahip olduğunuz sütyenin omuz kayışları nasıl? Çok mu sıkıyor yoksa biraz gevşek mi? Eğer sıkı omuz kayışlarına sahipseniz bu, uzun sürede sırt, omuz ve göğüs ağrılarınızın artmasına sebep olacak, gevşek askılara sahipseniz de göğüsleriniz olduğundan daha aşağıda, hatta sarkık görünecek. Bunun önüne geçmenin, doğru sütyeni bulmanın ilk ve en önemli adımı ayarlanabilir askılar seçmek ve ne çok sıkı ne çok gevşek bırakmak olacak.

    Doğru sütyen bantları
    Küçük bir uyarı! Genişleyen sütyen bantları, göğüs kupklarınızın büyüdüğü anlamına gelmiyor. Konforlu sütyen satın almanın ikinci önemli noktası ise burada devreye giriyor; doğru sütyen bantlarına sahip ürünler satın almak. Çok sıkı bantlara sahip sütyenler etlerinizi sıkışmasına, büyükler ise giydiğiniz kıyafetlerde potluklara sebep olacaktır. Bu durumda sütyen bantlarında dikkat etmeniz gereken şey; sırtınız ile bant arasına iki parmağınız giriyor oluşunu kontrol etmek ve sizi sıkan bedenden bir tık büyük beden satın almak olacaktır.

    sutyen-bandı

    Konforlu sütyen kesimini bulmak
    Kabul edelim, her gördüğünüz size yakışacak diye bir şey yok! Eğer trendleri takip eden ve ürünlerinizi buna göre satın alan biriyseniz, muhtemelen yanlış ürünler kullanıyorsunuz demektir. Sütyen satın alırken trendlerden ziyade göğüs konforunuzun ön planda olduğu seçimler yapmanız gerekiyor.

    • Üst bedeniniz orta ve büyük ise balenli sütyenler rahat bir seçim olacaktır. Doğal dekolteye sahip balenli sütyenler, şık ve konforlu bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak.

    • Eğer büyük göğüslere sahipseniz özellikle büstiyer tarzı sütyenlerden uzak durmanız gerekiyor. Geniş askılı ve göğsünüzü toparlayan kesimde sütyenler tercih etmeniz gerekiyor. Büyük kuplü sütyenler satın alırken dikkat etmeniz gereken bir küçük detay ise sabit göğüs altı bantllarına sahip ürünler satın almak olacaktır.

    • Küçük göğüslere sahipseniz ve destekleyici bir ürün ihtiyacınız varsa push- up sütyenler doğru bir tercih olacak bu sayede küçük kuplu göğüsler bir beden büyük gözükecektir.

    sutyen-

    Sütyeniniz küçük geliyorsa?

    • Göğüs altı bantı dar gelir ve cildinizi keser.
    • Balenleri kol atlarına baskı yapar.
    • Kuplar göğüslere küçük geleceği için askılar havada durur.
    • Kuplar kol ve dekolte bölümlerinden göğüsleri yeterli kadar saramaz.

    Sütyeniniz büyük geliyorsa?

    • Göğüs altı bantları geniştir ve sırt kısmı yukarı çıkar.
    • Kuplar katlanır.
    • Balenler olması gereken yerde değildir.

      Vitrin


    En Çok Aranan Haberler