YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hiçbirinin farkında değiliz! İşte renklerin iştahımız üzerine etkileri

    Neden restoranlarda kırmızı rengi sıkça karşımıza çıkar? Balık restoranlarında neden sıklıkla maviyi görürüz? Dİyetisyen ofislerin de sık sık yeşil rengiyle karşılaşmamızın bir anlamı var mı? Renkler hayatımızın her alanında olduğu gibi beslenme konusunda da duygularımızı tetikleyen bir faktör. Yemek seçimlerimizi ve iştahımızı yönetebilen renkleri gelin hep birlikte tanıyalım...

    Yemek yenilen mekanlarda kullanılan renklerin iştahımızı kontrol ettiğini biliyor muydunuz? Evet, neredeyse bütün renklerin duygu durumlarımız üzerinde etkileri bulunuyor. Yapılan araştırmalar, renklerin tüketilen besin miktarı ve yemek tercihi üzerinde etkili olduğunu ortaya koydu. Şöyle bir aklınızdan geçirin sevgili okur, sizin de kırmızıyı gördükçe mideniz kazınmadı mı hiç? :) Bakalım hangi renk yemek konusunda bizleri nasıl etkiliyor;

    Kırmızı

    iStock-453849861
    Restoranlarda en çok kırmızı rengi karşımıza çıkar, çünkü beyne en fazla etki eden renktir kendileri. Özellikle fast food restoranlarında denk geldiğimiz kırmızının iştah artırıcı etkisi vardır. Yemek yeme isteğini artırır. Açlık yaratma hissinin yanı sıra heyecan hissini de uyarır. Bazı ülkelerdeki fast food restoranları obezite oranlarının artmasından dolayı tabela ve iç mekan renklerini kırmızıdan yeşile çevirmiştir.

    Yeşil

    iStock-489649837

    Yeşilin insan üzerinde yatıştırıcı etkisi vardır. Odaklanmayı artırır. 'Sağlıklı' mesajı vermek isteyen mekanlar tasarımlarında yeşil rengi tercih ederler. Bu renk aynı zamanda sindirime de yardımcı olur. Huzuru çağrıştıran renk aynı zamanda bireyde 'doğal, sağlıklı' algısı da yaratmaktadır.

    Turuncu

    iStock-155454663
    Enerji ve heyecanın rengidir turuncu. Kırmızı gibi turuncu rengi de iştah açıcıdır. Uzun süre bakıldığında sıcaklık hissi verir.

    Sarı

    iStock-155373600 (2)

    Serotonin hormonu salımını artırır. Bu da kendinizi daha mutlu hissetmenize yardımcı olur. Sarı rengin de iştah artırıcı etkisi söz konusu.

    Mavi

    iStock-867841914

    Rahatlatıcı etkisi vardır. Aynı zamanda iştahı kontrol altına alır. Az yemek yemek isterseniz mavi tabak, mavi masa örtüsü tercih edebilirsiniz.

    Pembe

    iStock-944261278

    Pembenin de insan üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır. Stresli ruh halinden sizi kurtararak dinginleşmenizi sağlar. Eğer stresten kaynaklı aşırı yemek yeme probleminiz varsa mutfağınızda pembeye yer açın! Sadece mutfak değil evinizin her köşesinde bu sıcak rengi barındırmanızda fayda var...

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler