HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hırvatistan'da batmakta olan Türk gemisi kurtarıldı!

Hırvatistan Denizcilik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Adriyatik Denizi'nde Hırvatistan'ın Jabuka Adası açıklarında Türk bandıralı bir yük gemisinin su almaya başladığını bildirdi. Türk gemisindeki 13 mürettebat tahliye edildi ve gemi yüzer duruma getirildi

Hırvatistan'da batmakta olan Türk gemisi kurtarıldı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Haksa" isimli yük gemisinin su almaya başladığını sabahın erken saatlerinde Rijeka Arama Kurtarma Merkezine (MRCC) bildirilmesi üzerine Hırvatistan ve İtalya'ya ait arama kurtarma gemileri ile Brodospas firmasına ait römorkun olay yerine intikal ettiği belirtildi.

85 metre uzunluğundaki geminin 11'i Türk, 2'si Hindistan vatandaşı olan 13 kişilik mürettebat, İtalya'ya ait "Valcadorea" isimli tanker gemisinin yardımıyla tahliye edildi.

2019031_620x410

Tahliye edilen 8 kişinin Split Limanı'na götürüldüğü bilgisinin yer aldığı açıklamada, gemide kalan 5 kişinin diğer kurtarma ekipleri gelene kadar batmayı engellemeye çalışacağı aktarılmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre, mürettebatın tamamı tahliye edilirken, gemi yüzer duruma getirildi.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler