YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hocam konuştu yine: Canan Karatay dünyanın en sağlıklı gıdasını açıkladı

    Efsane açıklamalarıyla gündemden düşmeyen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceğini açıkladı. Hatta turşu olarak tüketildiğinde doğal probiyotik yerine geçtiğini de belirtti.

    Kış aylarının en önemli besinlerinden biri olan beyaz lahanaya Canan Karatay hocamızdan bir güzelleme geldi.

    Dünyanın en sağlıklı yiyeceği vurgusunu yaptığı beyaz lahana için şunları da belirtti:

    cdjsfks

    "Doğal olarak ev turşusu yapıldığı zaman, camın içinde, turşu da en doğal probiyotiktir. Kışın bol bol lahana yiyin, bol bol lahana çorbası için, çocukları alıştırın bol bol lahana çorbası içsinler. O zaman hastalanmazsınız. Lahananın her türlü yemeğini yiyebilirsiniz."

    "En önemli tıbbi malzemelerden biri"

    Sağlığımız açısından son derece önemli olan lahana, kansere karşı tam bir koruyucu kalkan. Kanserin yanı sıra şu hastalıklara da ilaç olduğunu belirtti Karatay: " Kalp hastası olmanızı önler, alzaymır olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler."

    Lahana ekşilemesi tarifi için tıklayın

    Bağışıklığı güçlendirir

    lahajha

    Kükürt içermesi sebebiyle hastalıklara karşı koruyan lahana, bağışıklık sistemini de güçlendirip iyileşme sürüseni hızlandırıyor.

    Zayıflamaya yardımcı olur

    dd

    Düşük kalorili sebzelerden biri olmasıyla diyetlerde sıklıkla tüketilen yiyeceklerden biri. Lahana çorbası, vücuttaki sıvı atımını sağlıyor, tok tutuyor ve böylelikle kilo vermeyi hızlandırmış oluyor.

    Kemikleri güçlendirir

    Kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından son derece zengin olan lahana, kemik sağlığında da oldukça etkili. 30 yaşından sonra daha sağlıklı bir vücut için haftada bir kez lahana tüketmek neredeyse şart.

    Mide yanmasını önler

    rer

    Doğal probiyotik olan lahana turşusunu yemeklerle berebar tüketmeye özen gösterin. Böylelikle yemek esnasında oluşan mide yanmasını ve ağrılı hissi ortadan kaldıracak ve sağlıklı bir öğün geçirmiş olacaksınız.

    C vitamini deposudur

    Haftada 2 gün yapraklarını haşlayarak suyunu için. Lahana suyu, vücuttaki toksinleri atmanıza yardımcı olacaktır. C vitamini açısından son derece güçlü olan lahanayı uzun süre pişirmekten sakının. Çiğ olarak da tüketmeniz mümkün. Böylelikle tüm vitamin ve minerallerden daha fazla faydalanacaksınız.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler