HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollande: AB ile ilişkilerini sürdürmek isteyen bir ülke idam cezasını getiremez

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "AB (Avrupa Birliği) ile ilişkilerini sürdürmek isteyen bir ülke idam cezasını getiremez" uyarısı yaptı.

Hollande: AB ile ilişkilerini sürdürmek isteyen bir ülke idam cezasını getiremez

Portekiz'e yapacağı resmi ziyaret öncesi basına açıklamalarda bulunan Hollande, Türkiye'de yükselen "idam geri getirilsin" taleplerine ilişkin haberlerin sorulması üzerine, "İnsan hakları konusunda taviz vermeyiz; Avrupa Birliği'ne girmek isteyen bir ülke idam cezasını geri getiremez.

AB ile, katılım müzakereleri bile olsa, ilişki içinde olmak isteyen bir ülkenin iç hukukuna idam cezasını geri getiremez" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'DAN İDAM AÇIKLAMASI

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Erdoğan, 'idam isteriz' diyen vatandaşlara yönelik, 'değerlendirilmesi yapılır, karar verilir' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International'dan Becky Anderson'a verdiği mülakatta, "Parlamento idam cezasını çıkarırsa buna onay veririm" dedi.

BİNALİ YILDIRIM: ACELECİ KARAR VERMEK DOĞRU DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye bir hukuk devleti. Biz vatandaşlarımız için siyaset yapıyoruz. Ama şu olayın sıcaklığı içinde idam için aceleci bir karar vermek doğru değildir. Etraflıca konuşulur bu bir anayasa değişikliği gerektiren bir husustur. Peşinen reddetmeyiz peşinen kabul etmeyiz" dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler