KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hollywood Lift ile ifadenizi değiştiren dudak estetiği

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, mutsuzluk izlenimi yaratan dudaklara yapılan estetik değişiklikten bahsetti.

    Hollywood lift nedir: Kısaca insanda “tebessüm eden, hoş bir gülüş veren dudak yaratmak” anlamına gelmektedir.
    Hollywood lift kimlere uygulanabilir: Ağız köşesinin, kişinin, karşısındaki kişi üzerinde en önemli etki bırakacağı yapı olduğunu düşünürsek yanılmayız. Bu nedenden dolayı hemen her insan bu açıdan değerlendirilmelidir. Bir örnekle açıklayacak olursak ağız köşeleri aşağıya doğru dönük olan bir öğretmeni, öğrencileri hep mutsuz sanabilecekleri gibi bu durum öğretmenin, öğrencilerini pozitif motive edememesine neden olabilir.

    Kişi kendinde böyle bir problem olup olmadığını değerlendirebilir mi: Her iki ağız köşe noktalarından geçen yatay bir çizgi çekildiğini varsayalım. Üst dudağımız boyunca uzanan hayali yay, eğer bu yatay çizginin aşağısına doğru dönmüşse, işte bu durumlarda Hollywood lift prosedürünü düşünmek gerekebilir.

    Peki somurtuk dudağı nasıl düzeltiyorsunuz: Bu, lokal anestezi altında yapılan bir prosedürdür. Kas konfigürasyonunun değerlendirilip yeniden şekillendirildiği bir ameliyattır.
    Bir doku çıkarımımı söz konusu: Hayır, böyle bir yöntem değil. Sadece ağız köşelerinde dudağın renkli kısmı ve derinin birleştiği çizgi üzerinde bir kesi yapılmakta; bu kesiden ağız köşesini yukarı kaldıran, aşağıya veya yana çeken kaslara ulaşılarak, baskın olan denge, köşeleri yukarıya doğru döndürecek şekilde değiştirilmektedir.

    Ameliyat sonrası iz kalır mı: 5-7 gün arası dikişler alınır; ilk başlarda kızarık olan dikiş bölgeleri zamanla tamamen solar ve izsiz bir görünüme ulaşır.
    Peki bu prosedürden kazanımımız nedir: Örneğin çocuklarına daima tebessüm eden bir öğretmen veya bir anne düşünün. Veya çok sert bakışları olduğundan dolayı bir türlü iş görüşmeleri iyi gitmeyen bir erkek düşünün. Kısaca kazanımımız, insanın hem kendisine, hem de çevresine parlak ve ışık dolu bir bakış vererek pozitif enerji yaratmasıdır.

    Op. Dr. Türker Özyiğit
    ** Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
    www.turkerozyigit.com
    https://www.instagram.com/opdrturkerozyigit
    https://www.facebook.com/op.dr.turkerozyigit/

    **

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler