YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İftardan sonra tatlı intihardır

    Ramazan ayında oruç tutmanın da etkisiyle, yemek ve beslenme daha bir önem kazanır.

    Beslenme uzmanları Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye dikkat çekip, özellikle iftardan hemen sonra yenilen tatlının çok zararlı olduğunu belirterek, “bu bir intihardır” diye yorumluyorlar.

    Ramazan ayında beslenme konusunda en sık yapılan hatalardan birinin iftarın hemen ardından tatlı yemek olduğunu anlatan uzmanlar, tatlının oruç açıldıktan 1-2 saat sonra tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

    İftardan sonra süt tatlıları, güllaç, puding gibi tatlıların tüketilmesinin sağlıklı beslenme açısından önemli olduğu ifade edilirken, Diyetisyen Ceysi Kazado; "Oruçluyken bütün gün aç kaldığımız için kan şekerimiz düşer ve direk olarak tatlıya saldırırız. Ve ne yazık ki bu tatlılar genellikle şerbetli, bol tereyağlı ve yüksek kalorili olmaktadır. Ramazan’da tatlı krizlerimizi önlemek için sağlıklı kendi yaptığımız tarifleri tercih etmeliyiz” dedi.

    İşte Kazado’nun önerdiği sağlıklı tarifler;

    KURU MEYVELİ YULAF TOPLARI

    Malzemeler:

    -5 adet gün kurusu kayısı

    -6 adet kuru hurma

    -1/2 su bardağı yulaf ezmesi

    -2 çay kaşığı tarçın

    Hazırlanışı

    İlk olarak hurmaların çekirdeklerini ayırın ve kuru kayısılarla beraber bir kabın içerisine alın. Biraz yumuşaması için üzerine sıcak su ilave edin ve suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika olacak şekilde bekletin. Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın ve güzelce kurulayın. Hurma ve kayısıları blenderın içine alın ve iyice ezilmesini sağlayın. Sonrasında yulaf ezmesi ve tarçını ilave edin. Yulaflar ve meyveler homojen bir hal alana kadar iyice karıştırın. Sonrasında oluşan karışımı tepsi kağıdı üzerine minik toplar yaparak yerleştirin. Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirin. Tatlımız hazır bile, tatlı krizlerinizde 1 bardak sütün yanında 3-4 tane gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

    MUZLU CHİA PUDDİNG

    Malzemeler:

    -2 su bardağı badem sütü VEYA Hindistan cevizi sütü

    -6 yemek kaşığı chia tohumu

    -1 adet orta boy muz

    -1 çay kaşığı vanilya özütü

    -1 yemek kaşığı bal VEYA pekmez

    -1/2 adet muz(üzeri için)

    Nasıl Yapılır?

    Bir kabın içine sütü, chia tohumlarını ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışımın üzeri hava almayacak şekilde üzerini bezle bir güzel örtün ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Chia tohumları sütü çekip, jel kıvamını almış olacaktır. Kıvam alan pudingi çıkarıp içerisine bal/pekmez ve vanilya özütü ilave ederek bir güzel karıştırın. Muzun kabuklarını soyup, iyice ezin ve pudingin içine ekleyin. İyice karıştırın, dilerseniz blenderdan geçirin. Servis kuplarınıza pudingimizi bir güzel yerleştirin ve üzerini muz dilimleri ile süsleyin. İsteğinize göre biraz tarçın serpebilirsiniz. Tatlımız hazır bile, tatlı krizlerinizde yanında bir bardak yeşil çay ile gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

    TARÇINLI ELMA TOPLARI

    Malzemeler:

    -1 orta boy yeşil elma

    -1 orta boy kırmızı elma

    -8 yemek kaşığı yulaf ezmesi

    -2 yemek kaşığı bal

    -1/4 bardak badem sütü

    -2 yemek kaşığı tarçın

    Hazırlanışı

    Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Bir kabın içine elmaları püre kıvamına gelecek şekilde rendeleyin. Elmaların suyunu elinizle iyice sıkıp yeni bir kaba alın. Yulaf ezmesini ve sütü elmaların içine ekleyin ve karıştırın. Sütün yardımı ile yulafların yumuşamasını sağladıktan sonra balı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sonrasında oluşan karışımı tepsi kağıdı üzerine minik toplar yaparak yerleştirin. Sonrasında oluşan elma toplarını bir güzel tarçına bulayın ve 2 saat kadar buzdolabında bekletin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler