HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Iğdır’da Hocalı şehitleri anıldı

Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği ile Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen programda Hocalı anıldı.Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunduğu program, Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.Programda konuşan Iğdır valisi Enver Ünlü, “Ne yazık ki insanlık tarihi boyunca her bireyin en temel hakkı olan yaşam hakkının sürekli ihlal edildiği bilinmekte ve tarihin kara sayfalarında hüzün dolu katliamlar ve ırkçı saldırılar yer almaktadır.

Iğdır’da Hocalı şehitleri anıldı

Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği ile Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen programda Hocalı anıldı.
Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunduğu program, Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.
Programda konuşan Iğdır valisi Enver Ünlü, “Ne yazık ki insanlık tarihi boyunca her bireyin en temel hakkı olan yaşam hakkının sürekli ihlal edildiği bilinmekte ve tarihin kara sayfalarında hüzün dolu katliamlar ve ırkçı saldırılar yer almaktadır. 1988’de Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabası civarında Ermeniler tarafından yapılan Hocalı Katliamı maalesef bu katliamlar içerisinde yakın insanlık tarihinde ki en acı, en dokunaklı katliamlardan birisidir. Hocalı’da, Azerbaycan vatandaşı hasta, yaşlı, genç, kadın ayrımı gözetilmeden Ermeniler tarafından hunharca katledilmiş, nice aileler yok olmuş ve dünyanın en masum varlıkları olan çocukların bile vahşice hayatına son verilmiştir. Türk milletine soykırımcı yaftası vurarak yıllardan beridir iftiralardan oluşan kurmaca senaryolarla ülkemizi uluslararası toplum nezdinde zan altında bırakmaya Ermeni Diasporasının gerçekleştirilen cinayetleri görmezden gelmesi insanlığın gördüğü en büyük iki yüzlülüklerden birisidir” dedi.
Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Başkanı Serdar Ünsal, “1915-1920 yılları arasında uyguladıkları vahşeti 1992’de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı’da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türkü zor durumdadır. 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla kapkara bir sayfadır. Ermenilerin Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür. Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermeniler 26 şubat 1992 yılında düşmanlıklarını bir kere daha göstermiş hür dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapmıştır. Bu katliama insan hakları dünya insanlığı seyirci kalmıştır” şeklinde konuştu
Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği başkanı Ziya Zakir Acar ise, “Hocalı’da yaşananlar insanlık dışı bir olaydır. Ermenilerin gerçek yüzleri olan vahşiliklerini ortaya koyuyor. Ermeniler tarih boyunca Türk düşmanlığı içerisinde olmuşlardır. Gerek 1918-20 gerekse de 1990-1992 yıllarında masum savunmasız insanlara saldırarak Türk kanı dökmüşlerdir. Hocalı faciası da bunlardan biridir. Bilimsel olarak Ermenilerin tarihte Türk milletine yaptığı saldırıları anlatacağız. Hocalı katliamı, insanlığın bugün ve gelecekte ders çıkartması ve bugüne kadar gösterdiği tepki konusunda bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır” ifadelerini kullandı,
Program, Hocalı konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceğe girenlere ödülleri verildikten sonra son buldu.

Iğdır’da Hocalı şehitleri anıldı

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler