YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hep faydalı bildik ama... İnek sütünün bilinmeyen 7 zararı

    Yıllar boyunca her yerde inek sütünün ne kadar faydalı olduğunu dinledik, izledik, okuduk... Çocukların gelişimi için, kemik erimesinin önüne geçilmesi için şiddetle tavsiye edilen inek sütünün faydalarının yanı sıra anlatılmayan zararlarının da olduğu ortaya çıktı.

    İnek sütünün etkisiyle oluşabilecek zararlardan birçoğumuz habersiziz. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde insan vücuduna faydası olsa da zararları da yok değil. Yazılan bazı tıbbi makaleler ve çocuk hekimlerinin bir kısmı süt içilmesini önermiyor.

    İnek sütü, demir emilimini bozan bir gıda türüdür. Demir eksikliği ise anemiye neden olur. 6 aydan küçük çocuklarda inek sütü, içeriğindeki protein sebebiyle bağırsaklarda mikro kanamalar meydana getirebilir.

    ss

    İnek sütü proteini bağırsakta emilim görevi gören mikrovillusları tahrip eder. Bunun sonucunda bağırsakların diğer gıdaları emmesi de zorlaşır.

    İnek sütüyle beslenen 1 yaş altındaki çocuklarda kemik zayıflığı görülebilir.

    şş

    Süt, küçük çocuklarda kabızlığa neden olabilir.

    Çocukları süt ve süt proteininden ilk 2 yaşına kadar uzak tutmalısınız. Allerjik etki yaratabilir. Süt mayalandığında allerjik etkisi ortadan kalkar. Mayalı sütleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    süüt

    İnek sütündeki kalsiyum kemikleri güçlendirmez, aksine kemik kırıklıklarını artırır. Günde bir bardaktan az süt içenlerle güne üç bardaktan fazla süt içenler kıyaslandığında çok süt içenlerde kalça kırığının % 60 daha fazla olduğu görülmüştür. Yalnız kalça kırığı artmaz, kadınlarda kalp krizinden ölme riskini % 15, kanserden ölme riskini de % 7 artırır. Günde üç bardaktan fazla süt içenlerin bir bardaktan az içenlere göre kanserden ölme riski % 93 daha fazladır

    Kaynak: Karl Michaëlsson, Milk intake and risk of mortality and fractures in women and men: cohort studies.BMJ 2014;349:g6015 doi: 10.1136/bmj.g6015

    Çok fazla süt tüketen erkeklerde prostat kanseri riski, kadınlarda ise yumurtalık kanseri riskini artırır.

    Kaynak: Lanou AJ. Should dairy be recommended as part of a healthy vegetarian diet? Counterpoint. The American journal of clinical nutrition 2009;89:1638S-42S.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler