YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İnternetin son popüler trendi çok ölümcül: Deterjan kapsülü yemek

    Sosyal medyada kimi zaman çok yararlı, güzel trendler ortaya çıkarken kimi zamansa anlamakta zorluk çektiğimiz tuhaf akımlar oluşuyor. Bu sefer sosyal medya kullanıcıları sınırları aştı.

    Gençlerin “artık zıvanadan çıktılar” dedirten son tuhaf çılgınlığı da tide pod challenge adıyla özellikle youtube’da yayılan deterjan kasülü yemek.

    Arkadaşlarının deterjan kapsülü yediğini gören gençler, kendileri de bu trendi yakalamak adına aynısını yapıyor ve çektikleri videoyu sosyal medyada paylaşıyor.

    Uzmanlar uyarıyor: Ölümcül

    Gençler arasında son sürat popüler olan bu akım uzmanların ve doktorların tüm uyarılarına rağmen hızla yayılıyor. Bu trende kapılanları sonu ölümle biten kötü sürprizler bekliyor. Ergenlik çağına girmekte olan ve girmiş gençlerin çiğnedikleri bu tabletler ileride kalıcı vücut hasarlarına neden olabilir.

    Çünkü çok tehlikeli olan çamaşır ve bulaşık deterjanı kapsülleri içinde etanol, polimerler ve hidrojen peroksit bulunuyor. Zehir içeren bu kapsüller tüketildikleri zaman son derece büyük sağlık sorunlarına neden oluyor.

    Ancak tüm tehlikesine rağmen gençler, ölüme meydan okuyarak kapsülleri çiğniyor ve son derece toksik olan bu maddeleri alıyor.

    Bu çılgınlık bir üniversiteli ile başladı

    Bu tuhaf akımın geçmişi geçtiğimiz yıla dayanıyor. 2017 yılında bir üniversite öğrencisi, çekici ve lezzetli göründükleri için kapsülleri yemeye cesaret ederek "Do not Eat Laundry Pods" (Çamaşır deterjanı kapsüllerini yemeyin) adlı hicivli bir video yayınladı.

    Bu öğrenci, deterjan kapsüllerinin araştırmasını yaptı ve ardından ne kadar kötü olduklarını göstermek için büyük bir kase deterjanı yedi. Video tahmin edileceği gibi sosyal medyada viral oldu ve deterjan yerdek videosunu çekip yayınlayanların sayısı adeta patlama yaptı.

    Kısa sürede ölümler arttı

    2018 yılında Amerikan Zehir Kontrol Merkezleri Birliği'ne (AAPCC) 40 deterjan zehirlenmesi olayı bildirildi. Hazırlanan raporlarda dikkat çekici bir unsur da bu olaylardan yarısının, “ürünleri kasıtlı olarak aldı” şeklinde bildirilmesi oldu. Ve bugüne kadarki 40 olaydan 10’u maalesef ölümle sonuçlandı.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler