KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İntraserebral kanama hakkında bilmeniz gereken gerçekler

    İnme beyindeki kan dolaşımını azaltan, beyin hücrelerinin yeterli oksijeni alamaması sonucu hayati tehlike oluşturan bir durumdur. Yapılan çalışmalar sonucu kesin nedeni net olmamakla beraber kış mevsiminde inme vakalarında hafif bir artış yaşandığı gözlemlendi. Bu durum, damarı patlatarak beynin dokusuna kan sızdıran bir rüptüre anevrizmaya neden olabilir.

    2

    İntraserebral hemoraji veya intraserebral kanama, kopmuş bir kan damarından beyne doğru meydana gelen bir kanamadır. İntraserebral hemoraji felç gelişmesine neden olabilen üç ana faktörden biridir ve tüm inmelerin ortalama % 12’sini oluşturur.

    3

    İntraserebral kanama, herkesin başına gelebilir ancak ailesinde daha önce böyle bir vaka ile karşılaşmış olanlar, hipertansiyon, kalp-damar hastalığı ve obez olanlar daha çok risk altındadır.

    İntraserebral kanamanın belirtileri nelerdir?

    İntraserebral kanamanın yaygın belirtileri vücudun bir tarafında felç, yoğun baş ağrısı, görme problemleri, denge sorunları, konuşma bozukluğu ve mide bulantısı. Bu semptomları hissettiğinizde derhal tıbbi yardım alın. Risk faktörlerinin belirlenebilmesi için düzenli olarak check-up yaptırın.

    6

    Anevrizma tedavisi nasıl yapılır?

    Anevrizma tedavisi ilaçla olmaz. Mutlaka bir girişim gerekir. Başlıca iki yöntem vardır; açık cerrahi ile kliplenmesi veya endovasküler yolla tedavisi (kafatasını açmadan damarın içerisinden tedavi) yapılması gerekir. Son zamanlarda tıptaki gelişmeler sonucunda açık ameliyata gerek kalmadan, kasıktan bir kateterle girilerek damar içinden tedavisi kolaylıkla mümkün olabiliyor. Yaklaşık 0.5-0.7 mm çaplı kateter adı verilen ince tüplerle beyin damarı içerisindeki hasta bölgeye ulaşılarak gerekli tedavi yapılmaktadır.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler