HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Baldudak çetesi'yle ilgili karar verildi

Aydın'ı sallayan 'Baldudak çetesiyle' ilgili karar verildi. işadamı B.T'ye tuzak kuran tutuklu sanıklar hakkında Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı. Çetenin 5 sanığı 10'ar yıl, yaşı küçük sanık ise 6 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

'Baldudak çetesi'yle ilgili karar verildi

Aydın'da işadamı B.T'yi ilaçla uyutarak çıplak fotoğraflarını çekip şantaj yapan 'baldudak çetesi'nin 5 sanığı 10'ar yıl, yaşı küçük sanık ise 6 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldı.

Yeniasır'ın haberine göre işadamı B.T'ye tuzak kuran tutuklu sanıklar hakkında Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı. 48 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanıklarla ilgili mağdur B.T. şikayetini geri çekti. Mahkeme heyeti, sanıklar Berçin A, Semra T, Kadir Ç, Aydın K. ve Mecit Ö. hakkında kişi hürriyetini tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal ve gaspa teşebbüs suçlarından 10 yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Yaşı küçük olan sanık Burçe O. ise aynı suçtan 6 yıl 7 ay hapisle cezalandırıldı. Sanıklar, cezaevinde kaldıkları süre dikkate alınarak tahliye edildi.

OLAY NEYDİ?

Aydın'da tanınmış bir iş adamını uyku ilacıyla uyuttuktan sonra yatakta bir kadın ile çıplak fotoğraflarını çeken şantajcılar, iş adamı B.T'den 250 bin lira istedi.

İş adamının çıplak fotoğraflarını afiş yaptırıp tüm Aydın'a asmakla tehdit eden ikisi kadın beş kişilik şantaj çetesi, polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Sorgulamada iş adamına tuzak kuranın, yakın arkadaşı Kadir Ç. olduğu ortaya çıktı.

Aydın'da nakliyat firması olan B.T'ye 6 Şubat Pazartesi günü, evini İzmir'den Aydın'a taşıtmak isteyen Berçin A. adlı bir kadından telefon geldi. İşadamı B.T. ile Berçin

A, şartları konuşmak için Aydın-Muğla karayolu üzerindeki bir restoranda randevulaştı. Berçin A, yanına kadın arkadaşı Semra T'yi de alarak B.T. ile restoranda buluştu.

Burada yemek yerken iddiaya göre kadınlar, B.T'nin içeceğine ilaç koydu. Yemekte aniden fenalaşan işadamı, kendisine tuzak kuran kadınlar tarafından bir araca bindirilerek Efeler ilçesi Zafer Mahallesi'nde bir eve getirildi. Burada Semra T. ile yatakta çıplak fotoğrafları çekilen işadamı, bir süre sonra kendisine geldi.

AFİŞ TEHDİDİ

Kendini yatakta çırılçıplak bulan B.T, cüzdanının çalındığı fark etti. Ardından cep telefonu ile arkadaşını arayan B.T. evden ayrıldı. Kısa bir süre sonra ise Berçin A, telefon ile işadamını arayarak ellerinde Semra T. ile çekilmiş çıplak fotoğraflarının olduğunu, bunun karşılığı 250 bin lira ödemesi gerektiğini söyledi. Parayı getirmediği takdirde çekilen çıplak fotoğrafları afişe bastırarak tüm Aydın'da asacağını da söyleyen Berçin A, telefonu kapattı.

BALDUDAK KIZLAR!

Şantaj telefonunun ardından soluğu poliste alan işadamı, başına gelenleri anlattı. Telefon numarasından yola çıkan Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, daha öncede bir butik mağazası işleten ve mahallelerinde "bal dudak kızlar" lakabıyla tanınan Berçin A. ile Semra T'yi gözaltına aldı. Zanlılar, sorgulamada kendilerini işadamının en yakın arkadaşı Kadir Ç'nin para karşılığı tuttuğunu itiraf etti. Berçin A, ifadesinde, "Kadir Ç. beni arayarak arkadaşı olan B.T'nin çok parası olduğunu söyledi.

B.T'den para sızdırmak için bir planı olduğunu ve plan sonrasında bana para ödeyeceğini söyledi. Semra T. ile birlikte işadamı B.T'yi tuzağa düşürdüm" dedi. Polis, kadınların ifadesinden sonra şantajı planlayan Kadir Ç. ile birlikte olaya adı karışan Berçin A, Semra T. Aydın K. ve Macit Ö'yü tutuklayıp cezaevine gönderdi.


En Çok Aranan Haberler