YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İşi çığırından çıktı! Kaşar peynirinin de sahtesi üretiliyor

    Gıda sektörü öyle bir hal aldı ki ne yediğimizi bilmeyecek duruma geldik. Yumurta, peynir, zeytin gibi yiyeceklerdeki sahtekarlığa alışmışken şimdi de kaşar peynirinin sahtesini ürettiler. Peki gerçeğinden nasıl ayırt edeceğiz? İşte tüm detayları...

    Çakmak testi uygulayın

    iStock-174901239

    Bu testi kaşarı satın aldıktan sonra uygulayabilirsiniz. Kaşardan ince bir dilim kesin ve kaşarı ucundan yakın. Yaktığınızda alev alıyorsa aldığınız şey kaşar değil, başka bir ürün. Eğer kaşarı yaktığınızda yanmıyorsa işte bu gerçek kaşar olduğu anlamına geliyor.

    kaşarf

    Sahte kaşar nasıl üretiliyor?

    iStock-671074270

    Sağlığımızı tehlikeye atan kaşarın içerisinde hidrojen peroksit, soda gibi kimyasal malzemeler bulunuyor. Bu kimyasallar eski peynir ve patates püresiyle karıştırılıyor ve kaşara benzeyen bir zehirli yiyecek ortaya konuluyor. Market faflarından yerini bulan gıdalarını ne yazık ki tüketiyoruz.

    sahte-kasar

    Çakmak testinden başka kaşarın gerçek olduğunu anlamanın bir diğer yolu ise fiyat kontrolü. 20 TL'nin altında kaşar peynirlerini almaktan kaçının çünkü maliyetinin altında satılan ürünlerde hile yapılma ihtimali daha yüksektir.

    fft99_mf11962857

    Sahte kaşar peynirleri vücutta alerji veya enfeksiyona sebep olabiliyor. Bazı kaşarlar ise antibiyotikle üretiliyor ve bu durum tehlikeyi iki katına çıkarıyor. Bilinçsiz ve farkında olmadan antibiyotik kullanıma sebep oluyor ve aynı zamanda bu durum bağışıklık sistemini de olumsuz etkiliyor.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler