SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanyol basını Arda Turan için hayal kırıklığı başlığını attı

Barcelona'dan Medipol Başakşehir'e transfer olan Arda Turan hakkında bir analiz yayınlayan Marca gazetesi, Milli futbolcunun tam bir hayal kırıklığı olduğunu yazdı.

İspanya La Liga’nın dev ekibi Barcelona’nın Atletico Madrid’den 41 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı Arda Turan, Türkiye’ye geri döndü. Son dönemde şans bulamadığı Barcelona’dan ayrılarak Medipol Başakşehir’e imza atan Arda Turan, İspanyol basınında günün konusu oldu. Marca gazetesi, ‘Arda Turan’ın batışı’ (El hundimiento de Arda Turan) başlıklı bir analiz yayınlarken, Milli futbolcunun iz bırakamadan Katalan ekibinden ayrıldığının altını çizdi.

Yazıda Atletico Madrid’de sergilediği performans sayesinde Barcelona’nın ilk 11 oyuncusu olarak kadrosuna kattığı Arda Turan’ın, tam bir hayal kırıklığı yarattığı belirtildi. Arda Turan’ın ilk 6 ay Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle oynayamadığını ve yine son 6 ay performansı yeterli bulunmadığı için oynayamadan İspanya’dan ayrıldığına vurgu yapıldı. Barcelona’daki günlerinin Arda Turan için her geçen gün daha da kötüye gittiğine yer verilen analizde, Arda Turan’ın yarım sezonluk performansında sadece La Liga’da 3 maçın tamamında oynadığı, Şampiyonlar Ligi’nde 3 maçta sonradan oyuna girdiği ve kupada bir dakika bile görev alamadığı vurgulandı.

Neymar’ın sakatlığı nedeniyle oynayamadığı 2016/17 sezonunun başlangıcında ise Arda Turan’ın iyi bir başlangıç yaptığı yazıldı. Neymar’ın dönüşü sonrası ise Arda Turan’ın sezonun geri kalanında tam anlamıyla kayıpları oynadığı ifade edildi. Barcelona’ya transferinden sonra 10 kez sakatlanan Arda Turan’ın, Katalan ekibinde unutulan adam olduğuna yer verildi. Barcelona’dan hiçbir iz bırakmadan gönderilen Arda Turan’dan bir kuruş bile kazanılamadığı da yazıda yer aldı.

Barcelona’ya 2015 yılında transfer olan Arda Turan, 55 maçta 3 bin 17 dakika sahada kalırken, 15 gol atıp 11 de asist yaptı.

(Sözcü)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler