HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in katliamına karşı Filistin'den hamle!

Filistin Dıişleri Bakanı Riyad Maliki, İsrail'in yerleşim politikalarını ve bölgede işlediği suçları Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından araştırılmasını talep etti. Maliki, İsrail'in katliamları ile ilgili dosyayı UCM'ye teslim etti.

İsrail'in katliamına karşı Filistin'den hamle!

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Riyad el-Maliki'nin yarın Yahudi yerleşim birimleri ve savaş suçu işleyen İsraillilerle ilgili dosyayı UCM'ye teslim edeceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Maliki'nin söz konusu dosyayı iletmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek içeriğe ilişkin bilgi vereceği aktarıldı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı BM Dairesi Müdürü Ömer Avadallah da Filistin yönetiminin "ulusal haklarını ve Filistin halkını işgal suçlarından korumak" için çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

Bu başvuru, İsrail’in işlediği diğer suçların soruşturulmasını da beraberinde getirebilir.

İsrail, Filistin'in kritik hamlesinin ardından ülkeyi UCM'yi siyasi hedeflerle kullanmakla suçladı.

Geçen hafta ABD, İsrail’deki büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımış ve Filistinliler bu kararı protesto etmişti. İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere açtığı ateş sonucu en az 62 kişi hayatını kaybetmiş 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler