YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İşte kadının gücü: Yevmiyeyle çalıştığı yeri satın alıp patron olan Zeliha'nın hikayesi

    Zeliha Dağdelen'in hikayesi bütün kadınlara örnek olacak cinsten. Önce yufkacı dükkanı işleten arkadaşının yanına yardıma gidiyor, sonra haftada 2-3 gün çalışmaya başlıyor. Arkadaşı dükkanı devredeceğini söyleyince o da dükkanı devralıyor.

    Zeliha Dağdelen Kırşehir'de yaşayan, dikiş nakışla gelirini elde eden azimli bir kadın. Dikiş nakış yaparak birikim yapan Zeliha Hanım, bu işin ardından ardından aşçılık kursuna gidiyor. Burada yemek ve aşçılık konusunda da kendini oldukça geliştiriyor. Ardından ailesiyle birlikte Kırşehir merkeze yerleşiyorlar. Burada yufka yapılan bir dükkanın sahibi olan arkadaşının yanına yardıma gitmeye başlıyor. Asıl hikayesi de buradan sonra başlıyor.

    Sonrasında olaylar gelişiyor ve Zeliha Hanım dükkanı devralıyor

    Zeliha Dağdelen, zamanla haftada 2-3 gün burada çalışmaya başlıyor. Arkadaşı dükkanı devredeceğini söyleyince Zeliha Dağdelen hiç çekinmeden, "Acaba ne olur?" tereddütüne düşmeden kredi çekip dükkanı kendisi devralıyor.

    Başka kadınlara da iş kapısı oluyor

    1.5 yıldır burayı işleten Zeliha Dağdelen, dükkanı devralmak için çektiği kredi borcunu ödüyor ve aynı zamanda başka kadınların da burada çalışmasına vesile oluyor. Hep beraber ürünlerin çeşitlerini artıyorlar. Yufkalar mı açmıyorlar, gözlemelerle mi yapmıyorlar. El yapımı ne ararsanız hemen hemen hepsi bu dükkanda mevcut!

    Çevre illere ve hatta yurt dışına bile gönderim yapıyorlar

    Ünleri o kadar yayılıyor ki, çevre illere sipariş göndermeye başlıyorlar. Hatta yurt dışına gidenler aracılığıyla siparişleri yurt dışına yolluyorlar. Zeliha Dağdelen işlerin gidişatından gayet memnun. Bizde, bol kazançlar diyelim. Onun bu güzel öyküsü hepimize güç ve umut versin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler