HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te 'İYİ Parti' krizi!

İYİ Parti’nin CHP’den geçen 15 milletvekiliyle grup kurması Meclis Genel Kurulu’nun oturma düzenini değiştirdi. İYİ Parti'nin de grup oluşturup Meclis'te yer almasından sonra TBMM'de oturma krizi yaşandığı öğrenildi. MHP'lilerin kendilerine ayrılan yeri beğenmedikleri bildirilerek tartışma yaşandığı öğrenildi.

Meclis'te 'İYİ Parti' krizi!

CHP heyeti ile İYİ Parti heyeti arasında yapılan görüşmenin ardından CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi ile 20 milletvekili sayısına ulaşan İYİ Parti, Mecliste grup kurabilecek sayıya ulaştı. Meclisin 5. partisi olarak İYİ Parti için Genel Kurul sıralarında yerleri hazırlandı.

iyi2

İlk sıraya alınan İYİ Parti salondaki kavasların müdahalesi ile ikinci sıraya alınırken, ilk sırada yine MHP yer aldı. MHP ise bir sıra sağa kaydırılmasıyla HDP’den boşalan sıralara geldi. Ancak bazı MHP'li vekilleri, İYİ Parti milletvekillerinin kendi sıralarına gelmesine itiraz etti. İtiraz üzerine Meclis'te düzen yeniden değiştirildi. İYİ Parti Meclis Genel Kurulu’ndaki 23 Nisan özel oturumunda da Meclis’te grubu bulunan partiler arasında kürsüde yer aldı.

5addb326d3806c1f7c47e4f0

İLK GRUP TOPLANTISI YARIN

İYİ Parti, Meclis’te grup toplantısı düzenleme, TBMM Başkanlık Divanı ile komisyonlarda temsil edilme ve TBMM Genel Kurulu’nda grup adına konuşma haklarını da elde etti. Vekil olmadığı için Genel Başkan Akşener grup başkanı olamayacak. Yarın grup toplantısında grup başkanı, başkanvekilleri seçilecek. Meclis’te oda ve makam aracı tahsisleri yapılacak.

iyi1

B PLAN DEVREYE SOKULDU

İYİ Parti, salonun en solunda yer alan MHP’nin yerine geldi. İYİ Parti’nin oturduğu bölüme parti adı da süratle yazıldı. MHP ise bir sıra sağa kaydırılmasıyla HDP’den boşalan sıralara geldi. İYİ Parti Meclis Genel Kurulu’ndaki 23 Nisan özel oturumunda da Meclis’te grubu bulunan partiler arasında kürsüde yer alacak.

HANGİ VEKİLLER İYİ PARTİ'YE GEÇTİ?

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal,
Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer,
Ankara Milletvekili Nihat Yeşil,
Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız,
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,
Burdur Milletvekili Mehmet Göker,
Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,
Bursa Milletvekili Erkan Aydın,
Çorum Milletvekili Tufan Köse,
Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,
Kayseri Milletvekili Çetin Arık,
Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,
Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.

İTTİFAK TURLARI

Dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Karamollaoğlu’nun, Çarşamba günü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etmesi bekleniyor. Diğer partilerle yapılacak görüşmelerin ardından CHP Parti Meclisi yarın olağanüstü toplanarak, Cumhurbaşkanı adayını konuşacak.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler