KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Japon yapıştırıcısını elinizden nasıl temizlersiniz?

    Hızlı yapıştırma özelliği, çabuk kuruması, kağıt ve ince plastik dışında bütün maddelerin yapışmasında etkili olduğu için özellikle evlerimizde sık başvurduğumuz japon yapıştırıcılar çoğu zaman da sıkıntılı anlar yaşamamıza neden olmuştur.

    Çabuk kurumasının ardından sert bir tabaka haline gelen japon yapıştırıcılar sıvı, jel ve sprey olarak 3 farklı şekilde bulunmakta ve siyanoakrillat denilen maddeden üretilmektedir.

    Her ne kadar kullanışlı olsa da bazı durumlarda insanlar sıkıntı yaratmaktadır. Elde yapışan japon yapıştırıcısını çıkarmanın en kolay yolu oje çıkarmada kullandığımız asetondur.
    Ancak japon yapıştırıcı, göz, dudak gibi aseton sürülmeyecek bir bölgede ise kesinlikle aseton kullanmamalıyız.

    iStock-524386308

    Asetonu nasıl kullanacaksınız?

    Oje çıkartıcısını Japon yapıştırıcısının elinize bulaştığı bölgeye 2-3 damla damlatın. Yapıştırıcının yumuşamasının ardından elinizle leke olan bölgeyi sakince ovalayın. Ovalama işlemi sert yapılırsa eliniz zarar görebilir. Yapıştırıcı bu ovalama ile çıkacaktır. Çıktıktan sonra yıkayın ve nemlendirici sürün.

    Ovalama işleminin çok sert olmamasına özen gösterin çünkü cildinize zarar verebilirsiniz. Japon yapıştırıcısı çıktıktan sonra cildinizi güzelce yıkayın ve cildinizin kurumaması için nemlendirici sürün.

    Asetonsuz leke çıkarma

    Yapıştırıcı dökülen bölgeyi ılık ve sabunlu su içine batırın. Yapıştırıcının yumuşaması için biraz bekleyin. Sonrasında yavaş hareketlerle yapıştırıcıyı ovalayın ve deriden ayırmaya çalışın. Bunun için spatula, çay kaşığı gibi malzemelerden de yardım alabilirsiniz. Birkaç kez tekrarladıktan sonra yapıştırıcının çıktığını göreceksiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler