KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kafein gebe kalmayı etkiler mi?

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, beslenme şekli ve alışkanlıkların gebeliğin üzerine direkt etkisi olduğuna vurgu yaparak, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu.

    Artık çocuk sahibi olmaya karar verdiyseniz, kendinizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazırlamanın da zamanı gelmiş demektir. Bu hazırlıklar sadece, 9 ay bebeğinizi karnınızda taşıyacağınız için değil, sağlıklı gebe kalmak, sağlıklı gebelik dönemi geçirebilmek ve sonunda sağlıklı bir bebek için de önemlidir. Gebeliğe ideal bir şekilde hazırlanmanın pek çok aşaması vardır. Bu aşamalardan en önemlisi beslenme şekli ve alışkanlıklarıdır. Bazı besinler gebe kalma üzerinde olumsuz etkiye sahipken, bazı besinler ise bu etkiyi olumlu yönde arttırabilir.

    Kafein Tüketimini Azaltın

    Gebe kalma şansınızı arttırmak, sonrasında sağlıklı bir gebelik geçirmek ve olası düşük risklerini azaltmak için yapmanız gerekenlerin en başında; alkol, sigara ve kafein miktarlarındaki yapacağınız değişikliklerdir. Alkol ve sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekirken, kafein tüketimini de belli ölçüde azaltmanız gerekmektedir.

    Kahvenin içeriğinde bulunan kafein başka yiyecek ve içeceklerin içinde de bulunmaktadır (çikolata ve bazı bitki çayları gibi..) Kahve daha yoğun kafein içerdiğinden, kısırlık üzerindeki olumsuz etkisi daha fazladır. Yapılan birçok araştırma; günde 5-6 bardaktan daha fazla kahve içen kadınların, kahve içmeyen kadınlara oranla, doğal yollardan hamile kalma şanslarının yarı yarıya azaldığını ve düşük yapma risklerinin arttığını göstermektedir.

    Anne olmak isteyen kadınlardan ve gebelerden, kahveden tam olarak vazgeçmelerini değil, 1-2 fincana kadar azaltılmasını ve sınırlandırılmasını istiyoruz. Bu sınırlandırma hem gebe kalmanız açısından sizin, hem de gebe kaldığınızda bebeğinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.

    Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya
    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
    www.burcucetinkaya.com
    Instagram://drburcucetinkaya
    Facebook://drburcucetinkaya

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler