YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kahvaltının Ayrılmaz Parçası Çayı Her Sabah İçmekten Vazgeçin! Neden mi?

    Ülkemiz dünyanın sayılı çay üreticilerinden olduğu kadar dünyanın en çok çay tüketilen 2.ülkesi. Çay bizim için kahvaltının ve çoğu yemekten sonraki sohbetin ayrılmaz bir parçası. Peki sürekli tükettiğimiz çayın dozunu kaçırınca ortaya çıkabilecek potansiyel rahatsızlıklardan ve yanında tükettiğimiz gıdalara etkisinden haberdar mıyız?

    Çay, uzun ve fazla tüketimi sonucunda demir emilimini etkiler.

    cay

    Çay, vücudumuzun demir emilimini etkiler. Araştırmalara göre günde 4 – 5 bardak çay içmenin demir emilimine büyük bir etkisi olmasa da bu sayıyı aşmak vücudumuzun besinlerden aldığı demiri emmemesine ve ilerleyen zamanlarında demir eksikliğine, ilerleyen zamanlarda da kansızlığa yol açabiliyor. Halihazırda demir eksikliğine yol açan bir rahatsızlığınız varsa bu konuda dikkatli olmalısınız.

    Çay içinde kafein bulundurur ve baş ağrısına yol açabilir.

    cay iki

    Kafein dendiğinde aklımıza ilk olarak kahve gelse de çay da içinde azımsanmayacak miktarda kafein bulundurur. Geç saatlerde içildiğinde uykunuzu kaçırmanın yanında mide ağrısına yol açabilir. Aşırı tüketiminde baş ağrısına yol açabilir ve migren atağını tetikleyebilir.

    Çay dendiğinde aklınıza ilk olarak şeker geliyorsa dikkat etmelisiniz!

    rt

    Ülkemizde çay ve şeker ayrılmaz ikilidir. Bazı insanlar çaylarına 4 veya 5 adet küp şeker atabilir. Ancak bu oldukça fazla şeker alımına yol açar. Kan şekeriniz yükselir, uzun süreli tüketimde ise insülin direnciniz artarak şeker hastalığına yol açabilir.

    Çay tüketiminin vücudumuza verebileceği zararları sıraladık ancak hiç çay içmeyecek miyiz? Tabi ki hayır! Küçük birkaç değişiklikle sağlıklı bir şekilde çay tüketmemiz mümkün.

    Peki nasıl çay keyfimizi sağlıklı hale getirebiliriz? İşte ipuçları!

    uyuu

    • Çayı kahvaltıyla birlikte değil de kahvaltınızdan 30 dakika – 1 saat sonra içebilirsiniz. Bunu diğer öğünleriniz için de uygulayabilirsiniz.

    • Demliğinize bir dilim limon atabilirsiniz. Limonun antioksidan özelliği çayı daha sağlıklı bir hale getirecektir.

    • Sürekli siyah çay tüketimi yerine meyve çayları, bitki çayları tüketerek hem damak zevkinizi geliştirebilir hem de doğal yoldan antioksidan alabilirsiniz.

    • Demliğinizdeki çayı belirli aralıklarla değiştirip çayın içindeki zararlı maddeleri demine vermesine engel olabilirsiniz, çayınızı sürekli taze bir halde tüketebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler