KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kalbinin güzelliği yüzüne vuranlardan: Ceyda Düvenci ve kızının umut dolu yaşam savaşı

    Ceyda Düvenci'nin kızı için verdiği yaşam savaşı acıklı değil aksine yaşam dolu, umut dolu! Bu güzel ailenin hayat dolu mücadelesi hepimize örnek olsun.

    90'ların en güzel, en sempatik kadınlarından biriydi Ceyda Düvenci. O dönem kendisine aşık olmayan kimseyi tanımıyoruz biz :) Bakmayın 90'ların en güzeli dediğimize, o hala su gibi duru ve mütevazi bir güzel...

    ceyda

    Güzellik yarışmasından sonra ekranlara hızlı bir giriş yapan Düvenci'yi sık sık dizi-filmlerde görmeye başlamıştık. Sempatik tavırlarıyla herkesin ilgisini toplayan Ceyda, dünya evine girmiş ama ne yazık ki aradığı mutluluğu bulamamıştı. İkinci kez şansını denedi ve bu evliliğinden Melisa adında bir melek kızı oldu.

    ceyda2

    Onlarınki anne-kız yolculuğu...

    ccnnü

    Ceyda Düvenci'nin kızı Melisa, doğumdan hemen sonra beyin kanaması geçiriyor ve "Serebsal palsi" teşhisi konuluyor. Bu teşhis bir hayli ağır, çünkü kımıldamadan ömür boyu tekerlekli sandelyeye mahkum kalabilir, konuşamayabilir ve vücudunun belli fonksiyonlarını kullanamayabilir.

    Daha hamilelik döneminde gebelik sıkıntılarıyla mücadele eden Düvenci, erken doğum gerçekleştirmiş ve Melisa aynı zamanda prametüre doğmuş. "Yediklerimiz, soluduğumuz hava ve daha bir sürü şey, artık sağlıklı doğumlara izin vermiyor" diyor savaşçı anne.

    Her 4 çocuktan birinde görülen bu hastalığa gerçekten de bir savaşçı gibi göğüs geriyor, ve anne kız yolculukları doğum anından sonra böyle şekilleniyor.

    Serabral palsi teşhisi konulan güzeller güzeli Melisa'da zeka geriliği yok. Yukarıda saydığımız ihtimaller her çocukta farklılık gösterebiliyor. Melisa, yaşıtlarına nazaran biraz daha yavaş hareket ediyor ve sadece yüzde 35 görme kabiliyetine sahip.

    Günaydınnnn gülmeyi unutmayanlara...

    Ceyda Düvenci (@ceydadvenci)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Yürüteçle yürüyebilen Melisa, şimdilerde minik minik adımlarını atmaya başladı bile :) Annesinin devasa sevgisinden beslenen Melisa da küçük bir kahraman adeta. Meleğine çok çok bağlı ve şimdiden kendisi için inanılmaz mücadeleler veriyor.

    "Neden ben, neden! diye soruyordum kendime"

    Melisa'nın hastalık haberini aldığında o şaşkınlık ve acıyla kendini suçlamış Ceyda. Kolay değil tabii ki... Öncesinde düşük tehlikesi, prametüre doğum ve beyin kanaması. Ama bu güçlü anne kızıyla hastaneden çıkar çıkmaz toparlamış kendisini. Adeta bir "He-man"e dönüşmüş. Ne de olsa her şey kızı için! Oldukça masraflı bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan Düvenci, fizyoterapi için Melisa'yı düzenli olarak Amerika'ya götürüyor. Her zamankinden daha güçlü olduğunu söyleyen anne, "Bu 'dramatik' görünen hikaye beni dimdik hale getirdi" diyor.

    Yepyeni bir yolculuk... Hoşgeldin Suzan İpekçi... Heyecanlıyım... Yakında #babamveailesi #kanald ekranında...

    Ceyda Düvenci (@ceydadvenci)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Hayatta bu mücadeleyi veren tek kişi olmadığını vurguluyor Düvenci. Tanınırlığımla dikkat çekiyorum diyor ve sözlerine şunları ekliyor: “Ne zaman karamsarlığa kapılsak Melisa’nın gülen yüzüne bakıyoruz ve yola devam diyoruz” diyen aileler var. Ne mutlu bize."

    Biraz da Melisa'dan bahsedelim...

    Güzelim.... My beauty...

    Ceyda Düvenci (@ceydadvenci)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Minik savaşçı inanılmaz sevgi dolu bir çocuk. Etrafına sürekli gülücükler saçıyor ve çok da heyecanlı. Dışarıda yürüteciyle yürümeye bayılıyor minik ve şarkı söylemeyi de çokça seviyor :) Melisa ikinci bir dili bile öğrenmiş çoktan.

    Eşinden boşandıktan sonra Bülent Şakrak ile aşk yaşayan güzel anne, bir süre sonra dünya evine girdi ve gıpta edilecek bir evliliğe adım attı. Bülent Şakrak, sadece Ceyda'yı değil Melisa'yı da aşık etmiş kendisine anlaşılan :) Melek kızımız Melisa, Bülent Şakrak'a inanılmaz bağlı ve onunla birlikteyken çok mutlu.

    Harika bir aile olmuşlar. Çiftimiz, Melisa ile birlikte videolar çekip Instagram hesaplarından paylaşıyorlar. Ee, bize de o tatlı anlara şahit olmak düşüyor :)

    Bu güzel insanlar birbirleri için hem aile, hem sevgili, hem aşk hem de neşe olmuşlar. Hatta bu üçlüye kısa zaman önce bir melek daha ekledi! Ceyda Düvenci'nin Şakrak'tan Okan Ali adında bir oğlu dünyaya geldi. İkinci meyvesini kucaklarına alan bu çift; yaşam tarzları, mücadeleleri, neşeleri ve aşklarıyla hepimize örnek olsun.

    'Aman allahımmmm...' Kendini keşfetmek ???????? @bulentsakrak

    Ceyda Düvenci (@ceydadvenci)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Kaynak

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler